1 Decembrie 2009 – Timișoara, cronică de manifestație

Cum nu am fost acolo, era clar că unele lucruri să nu le pricep. Așa că am făcut o colecție de link-uri cu păreri din diverse părți în legătură cu ce s-a întîmplat de 1 Decembrie, mai ales la Timișoara.

Dacă după ce citiți postările astea vă simțiți puternic manipulați: felicitări! Vă simțiți exact ca mine. Doar o notă am de adăugat: E îngrijorător că televiziunile au sucombat atît de rapid într-o parte sau alta. Nici o televiziune nu mai e echidistantă, sau măcar distantă. Ziceam asta și în postarea de ieri, o zic și azi.

Blogosfera nu e nici ea mai sfîntă, măcar vin cu lucruri necontrolate de cineva, de sus – lucruri filmate cu telefonul, păreri ale unor oameni pe care îi cunosc sau în care am încredere. Sau pur și simplu păreri ce par suficient de bine justificate. Nu luați de bun tot ce scrie acolo – sau nu luați de bun nimic din ce scrie acolo. Dau link-urile doar pentru diversificarea surselor de informare.

Părerile de martor ocular ale lui Machiavellian. Cunoașteți omul, știți cît de obiectiv poate fi. Părerea lui: oamenii au demonstrat anti-comunism, anti-iliescu.

Cum petrece un liberal ziua națională. Liberalii au o dilemă teribilă zilele astea – li se cere lor, niște oameni care nu votează cum spune partidul, ci cu ce aleg ei (prin definiție) să voteze cu inamicul tradițional al dreptei. Antonescu o să sufere teribil pe treaba asta. 1 Decembrie 2009 e sfîrșitul carierei politice a lui Antonescu, la fel și pentru cariera politică a lui Ciuhandu.

Interlopi și infractori în echipa de campanie a lui Băsescu – o postare de pe un blog anti-Băsescu.

Azi în Timișoara, orașul care nu uită, scris de Radu Pavel Gheo, timișorean, participant.

Confiscarea memoriei – un blog post care speculează cartea anti-comunistă a lui Băsescu (el însuși un comunist, în fond).

Erau antibăsescieni….

Piața Universității – spiritul pieței e viu – în fond, o veste bună.

Azi la Timișoara – mîine în toată țara – o postare cu mai multe filmulețe.

Ciuhandu comentează că demonstrația a fost orchestrată. Adevărat, oamenii au fost enervați din timp, din cîte citesc, și s-au pregătit temeinic – au avut și motive ;).

Mediafax pune un interviu cu Doina Cornea în care spune că manifestațiile sunt orchestrate de Băsescu – și e un gest disperat al lui Băsescu în care vrea să deturneze votarea.

Multe semne de întrebare. E din ce în ce mai greu să crezi ceva. Pid’Jin for president?

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.