1+8 = 9 Martie

8 Martie.

Sunt sigur că 90% din însemnările bloggerilor români pe ziua de azi se referă la 8 martie – sărbătoarea femeii-fenomen ce (ciudat, pentru o singură zi) ne bucură viaţa şi sufletele nouă, bărbaţilor insensibili şi incapabili de trăiri emoţionale complexe.

Este ziua în care sublimul feminin se manifestă în contradicţie totală cu spiritul dur, mecanic, urît, masculin. În care poezia răsare din fiecare gest al fiecărei reprezentate a sexului nu slab! ci frumos. Încărcaţi de beatitudine, copleşiţi de frumuseţea acestei unice zile, bărbaţii se pun pe debitat: “Să vă fie de un zîmbet! Doamne-ajută cui sărută şi sporeşte cui iubeşte!”. Trăiască frumuseţea, farmecul unic, savoarea unică feminină! Iubim femeia! Să curgă florile, să ne îmbete cu parfumul lor!

Ok, reality check. Este o zi, da? O zi oarecare. În mod ciudat e o zi însorită, frumoasă, aşa cum a fost şi ziua de alaltăieri, de exemplu. Femeile sunt mai frumoase? Da, mai ales magraonul din administraţia publică ce te aşteaptă la cotitură să-ţi spună cu scîrbă: “nu”.

Partea cea mai rea pentru un bărbat este că dacă nu se aliniază curentului de drogaţi ce se-apucă să celebreze femeia, este un misogin. De exemplu acest mesaj va fi considerat misogin, pentru că are atît de multă ironie în partea de început. Da, sunt un misogin pentru că îmi displace discriminarea pozitivă: “ah, eşti femeie, tu trebuie să ai mai multe drepturi azi”. De exemplu, femeile au cam întins-o de la muncă de pe la ora 1. Sau diseară, femeile se vor îmbăta, vor cînta şi se vor isteriza în baruri, la spectacole cu masculi efeminaţi care stau toată ziulica în sala de forţă. În numele isteriei de primăvară (pentru că astenia nu ar îndemna la astfel de acte) se vor deda la cele mai jenante comportamente – genul de comportament pe lîngă care în viaţa de zi cu zi trec scîrbite şi pe care îl blamează, îl vor arunca în derizoriu. 8 Martie, o victorie pentru feminism, trăiască dreptul inalienabil al femeii de a se comporta antisocial.

Iar bărbaţii, desigur, iubitori şi atenţi, galanţi şi infecţi în cele din urmă vor relua de mîine, 9 martie, brutalitatea, prostia, ignoranţa. Şi se vor uita în buzunar: “bine că a trecut 8 martie… da’ anu’ ăsta m-a chelit de bani”. Şi de nervi o să-i mai tragă o scatoalcă femeii bete ce se întoarce extaziată: “cipăndeilz!”

Anticipez reacţii: sunt misogin (nu, nu sunt), sunt frustrat (da, frustrat de muntele de minciuni) sunt… sunt… sunt… ok, aştept reacţii 🙂


5 Replies to “1+8 = 9 Martie”

 1. e

  Mie una mi s-a parut tare simpatic ce ai scris tu aici!

  Am zambit de la inceput pana la sfarsit 🙂 si asta mi se pare mai placut decat ‘cum doreste caprioara apa rece din izvor/ asa iti doresc io tie…bla bla :-X’

  Asa ca…sper sa te dedai la cat mai multe chestii misogine(nu stiu de ce iti aplici ‘label’ singur, lasa-le pe cititoarele tale sa te aprecieze;-)

  P.S. Pai, tre’ sa se duca mah Dorine mai devreme acasa colege tale, pt ca diseara o sa le vezi frumos ‘zugravite’ pe la petreceri 😛 …si asta e un favor de care beneficiezi si tu 😛 😛

 2. Raul

  Măh, și eu sunt misogin atunce’ 🙂

  De buna voie și nesilit de nimeni am decis să ignor aceste reprezentații de forța feminine care m-or tot întrebat cum de nu le-am făcut ceva de 1 și respectiv 8 martie, răspunzând sec: în Elveția nu se pune 😀

  Adevărul e că o zi a bărbatului nu iexistă, noi suntem doar ăia nesimțiții care uităm de 8 martie, iar femeile… de parcă le-am datora ceva.

  Pe mine asemenea comportamente mă descântă 🙂 și am decis să mă fac că plouă. Eh nah și ce-or să-mi facă muierile astea? Hă hă? Bring it on babe, I can take it like a man 😀 😀 😀

 3. nico

  Da* ce zici de ziua primaverii,1MARTIE ,pe care o serbam cu fulare si caciuli pe cap…Si copii la gradi…nu inteleg nimic cand canta..vine,vine….PRIMAVARA!! Si suntem inca confuzi dupa atata realitate democratica…incat folosim cifrele magice din basme si tarot(3,7) si aproape ca ne dorim sa ne metamorfozam cand vedem pisici negre. Si sa nu vorbim de data 13,marti… Si ma opresc aici ca daca o sa continui si cu cele “bisericesti” o sa creez polemici si… “suntem in post”!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.