De ce nu te lasă instagram să dai unfollow?

Bine, el te lasă, sigur că da. Doar că nu. Am următoarea experiență. Contul meu urmărește 750 de oameni. Nu știu cum, pentru că nu folosesc instagram. Mai aterizez din când în când pe vreo poză, dar nu țin minte să fi avut ocazia să urmăresc 750 de oameni. În fine, să zicem că îi urmăresc, și vreau să le dau unfollow. Nu există nicăieri un loc unde pot să văd „pe cine urmăresc eu”. Nu. Pot în schimb să merg la profilul meu și să văd pe cine urmărește profilul meu.

E interesantă cursa. Dacă, de exemplu, vezi într-o astfel de listă un profil pe care nu îl cunoști, ai un buton de follow. Un click, gata, l-ai urmărit. Ca să dai unfollow însă ai nevoie de două click-uri: click pe „Following” (intuitiv, nu?) și apoi click pe „Unfollow” într-un popup urât. Instagram nu vrea să dai unfollow.

Dar știi cât de tare nu vrea instagram să dai unfollow? Foarte tare. Atât de tare încât după ce am dat unfollow la vreo 100 de profile în dimineața asta, mi le-a pus pe toate la loc. De ce? Cine știe? Poate sunt un pic supărați că le folosesc prea mult funcționalitatea aia. Poate e un semn că „bă, ce faci, vrei să urmărești doar ce vrei tu, nu ce vreau eu?”

Și oamenii ăia îmi rămân în Instagram. Dar eu sunt mai căpos decât nenorocirea aia. Încă nu recurg la șters profilul, dar sunt curios cât îmi ia să șterg tot. De ce v-ar interesa lucrul ăsta?

Gândiți-vă așa. Sunteți alcoolici și vreți să vă lăsați de băut. Instagram e instructorul tău de anti-alcoolism care îți dă apă amestecată cu vodkă, să nu te prinzi. Pentru că așa funcționează social media. Nu vrei? Stai să-ți mai dăm. :) (am adăugat și video exemplu).

PS: După un pic de teste, cred că API de unfollow are ceva throttling care nu permite mai mult de cinci? poate? operații pe minut. Nu am văzut ceva similar la follow - pentru că normal, trebuie să fie mai ușor să rămâi în platformă decât să-ți limitezi utilizarea.