Sexism în IT-ul românesc

TL;DR Din ce știu și ce am mai discutat cu lumea din IT sexismul românesc în IT e unul de tip izolat, individual, nu sistemic, și corporațiile în general încurajează un comportament pozitiv cu excepția importurilor externe care de obicei vin cu un tipar sexist.

Zilele trecute punea cineva o întrebare pe Reddit:

Exista sexism in corporatii? (La nivel de cultura a corporatiei, nu 2 3 persoane). Nu ma refer la genul ala clasic o companie 100% angajati barbatii etc Ma refer la chestii mai subtile

La felul în care pune problema cea care întreabă treaba asta, răspunsul e foarte simplu: „nu”. Așa cum mai discutasem și cu altă ocazie imaginea despre sexism a femeilor din România e mult viciată de literatura din afară neadaptată sau prost adaptată la realitățile românești. Cultura românească e influențată puternic de curentele sociale, intelectuale și politice din afară (din SUA, mai exact), și chiar curentul naționalist care a apărut recent sub umbrela AUR este de sorginte nord-americană: neo-conservatorismul creștin-mercantil din SUA (dar despre cum ortodoxismul lui AUR e ghidat de pseudocreștinismul american poate o să vorbim cu altă ocazie). Ce vreau să zic cu paranteza asta e că așa cum fata aia de 16 sau 17 ani ținea discursuri prelungi despre sexismul românesc despre care habar n-avea și inventa experiențe de viață pe baza textelor pe care le citise pe undeva pe-afară, cam la fel fac toate fetele un pic educate cu un pic de curiozitate despre alte probleme decât machiajul și influencingul pe instagram. Și pentru că evident România trebuie să fie mai groaznică decât ce citesc în legătură cu ce se întâmplă în SUA, că așa ne-am învățat să stea mereu lucrurile, sexismul e dus la puterea a zecea?

Doar că nu. De fapt, dacă e ceva ce socialismul egalitarian al comuniștilor români a făcut e să aducă femeile în câmpul muncii și să le dea 40-50 de ani de muncă cot la cot cu bărbații, evident, cu adaptările strict necesare (concediu maternal de doi ani, de exemplu, nu de două săptămâni ca dincolo). În plus, în IT o mare parte din oameni sunt educați și progresiști, asta înseamnă că sunt mai atenți și mai percutanți la probleme de natură socială; în plus, nu există niciun obstacol fizic în exercitarea marii majorități a meseriilor din IT, dimorfismul sexual nu poate juca niciun fel de rol în dezvoltarea calităților individuale ale lucrătorilor din IT. Și într-un câmp care are încă nevoie (aproape disperată) de oameni, nimeni nu s-a gândit că ar putea să refuze sau să trateze prost o femeie doar pentru că e femeie. Cât timp poți să o aduci în echipa ta, să atragi bugetul necesar pentru a o plăti, o femeie este la fel de bună ca un bărbat.

Și treaba asta e vizibilă mai ales în mediul corporatist, unde conducerea superioară nu e făcută din România, ci problemele pot fi escalate către o autoritate superioară, căreia îi e mai ușor să impună altora (românilor) regulile pe care nu prea le respectă acasă. Chiar dacă sexismul e în floare în sediul din Londra sau New York, e mai ușor să-i dai un șut în fund middle-managerului din Cluj decât trepădușului din New York care te poate și da în judecată în New York. Ceea ce îi face pe middle-managerii români să fie mult mai atenți la respectatul regulilor corporației, și mult mai deschiși la idealuri pozitive precum egalitatea de șanse.

Sexismul izolat/individual

Asta nu înseamnă că nu există sexiști în IT. Există, am întâlnit, și sunt la fel de bătuți în cap ca și în alte domenii. Da, ai comportamente sexiste aberante, dar în general nu prea sunt tolerate comportamentele excesive, „pe față”, chestii precum cat-calling sau chiar hărțuirea fizică. Boys will be boys, și probabil o să ai discuții la țigară gen „ce bună e aia”, dar niciodată nu am văzut să se meargă mai departe de-atât.

Probabil cel mai îngrijorător e sexismul din facultăți/mediul academic, unde încă mai ai redute de sexism construite de oameni care căpușează sistemul bugetar. Un exemplu e cel pe care îl amintea chiar autoarea întrebării pe Reddit, dar sunt sigur că s-au mai întâlnit cadre universitare care să descurajeze femeile din STEM. Și treaba asta e destul de îngrijorătoare pentru că deși nu e un pas necesar, trecerea printr-o facultate e cel puțin un pas util pentru un viitor lucrător în IT.

Dar e un univers divers și diversitatea înseamnă că există și o mulțime de indivizi sexiști de felul lor: că e vorba de vreun bărbat pentru care penisul primit de la mama-natură e un organ esențial în scrierea de cod, sau că e vorba de vreo femeie care urăște alte femei, am văzut tot felul de exemple reprobabile. De la „o angajăm pe păpușa asta” la „hai s-o intervievăm pe proasta asta” am prins tot felul de atitudini dubioase; și din păcate e posibil să dai peste genul ăsta de indivizi. Dacă îi întâlnești, singurul lucru pe care ți-l pot garanta e că nu sunt definitorii pentru întreg mediul - și probabil ca potențial nou-venit în IT, ai mai multe cărți câștigătoare în mânecă. Cu calitățile și munca necesară poți ajunge să ai rezultate excelente oricât de multe piedici și-ar dori cineva să-ți pună pentru că ești femeie.

Sexismul în corporații vine mai degrabă din afară

Multe din exemplele de sexism de care am auzit vorbindu-se se referă la interacțiunea femeilor din România cu staff-ul din afară. Sunt mai multe aspecte aici, dar poate cel mai simplu de exemplificat e acela în care printre primele întrebări pe care le punem turiștilor străini e „ce părere ai de femeile din România? E! E!?!”.

Ce înseamnă asta în IT? Că uneori se mai întâmplă să ai cazuri de amante în România angajate pentru băieți bine plasați în corporația lor, responsabili și serioși, care vin din când în când pentru câte un „proiect”. Că mai ai femei promovate în funcții strict pentru a fi trimise în delegații; dar acolo e foarte greu să consideri treaba asta sexism - e o alegere conștientă făcută de ambele părți, nu se pune problema ca femeie să nu ai alte opțiuni de avansare. Deci treaba asta nu aș pune-o la zona de sexism.

Aș pune însă destul de multe cazuri (despre care nu vorbește public nicio corporație) de manageri trimiși în România din Germania, Franța, Marea Britanie sau SUA, oameni care au călcat pe bec în mai multe moduri. Nu o să pun nici eu foarte multe detalii pe-aici pentru că foarte multă lume e foarte secretoasă, dar scenariul tipic implică un manager local care vine cu o cultură organizațională diferită de cea a corporației - de la gatekeeping pe bază de sex la abuzuri de natură sexuală. De obicei nu se prea vorbește despre lucrurile astea, și în cele din urmă oamenii sunt retrași „după ce au făcut schimbul de experiență necesar echipelor locale”.

Sexismul de care citești de pe internet

Cultura corporațiilor, mai ales în IT, rejectează însă sexismul, măcar la nivel teoretic. E însă dificil de apreciat - când nu primești mărirea sau avansarea pe care tu crezi că o meriți, e din cauza sexismului, sau pentru că tu nu meritai lucrurile respective? Autoarea întrebării e ea însăși foarte confuză în legătură cu cum arată sexismul. M-a amuzat exemplul pe care-l folosește: „colegele sunt colege, indiferent de ce fac testare, dev, management etc ex: la testare e colega x care te poate ajuta, pt problema asta e o colega care lucreaza pe proiect si mai stie. Iar cand vine vorba de colegi apar expresii : x este un tester care te poate ajuta, y e un dev pe proiect si stie ce se intampla pe partea aia”. Mă amuză pentru că e foarte improbabil ca cineva să-mi spună „Ana este o colegă care lucrează pe proiect”. Cel mai probabil o să-mi spună „vorbește cu Ana, ea cunoaște treburile acolo”.

Asta a fost partea care mi-a amintit de „fata care iubește obiectele”, povestea aia teribilă care a umplut niște pagini în DoR cu o groază de frici preemptive ale unei tipe care citise despre sexism pe internet și era ferm convinsă că lucrurile chiar stau așa, și care proiecta sexism pe absolut toate lucrurile care se întâmplau în jurul ei. Așa cum ziceam și atunci, nu, ce te împiedică să intri ca programator într-o firmă nu sunt cei cinci băieți care se ridică să șteargă tabla în locul tău. Ah, da, există sexism în mediul academic, dar el nu e îndreptat exclusiv contra femeilor. Nu știu cum să zic, dar până în liceu nu am avut profesor bărbat decât la Sport (un singur trimestru) și Atelier, și la liceul de informatică am avut doar doi sau trei profesori. Și dacă crezi că un mediu profesoral format aproape exclusiv din femei nu e sexist în ceea ce privește băieții, am niște vești foarte proaste pentru tine.

De vreo 20 de ani critic feministele din România pentru că importă în neștire informație din afară fără să o proceseze prin specificul local. Că de exemplu variabila asta cu profesoarele care domină învățământul nu apare în nicio evaluare a sexismului românesc, cumva feministele considerând probabil că educația e un aspect neimportant în discuție. Le critic pentru că împrăștie informație falsă și statistici mincinoase, foarte des făcute copy-paste din studii făcute și așa pe genunchi de pe-afară. Dar nu facem acum o critică a feminismului, că nu vrem să facem exact punctul despre care voi vorbi mai departe

Sexismul pe filieră politică

Atunci când am intrat în IT în România era cumva de la sine înțeles că preferințele politice nu sunt o problemă și nici nu se amestecă cu locul de muncă. Da, oamenii discutau politică la locul de muncă, că oamenii vor fi tot oameni, dar nu era locul pentru prozelitism - cei care insistau cu subiectul erau de obicei atenționați discret că firma nu face politică.

Internetul a amplificat însă pasiunile politice, iar mediul IT e unul din cele mai active din punct de vedere politic pe Internet. Asta înseamnă inevitabil că vom avea câteva atitudini copiate din afară după modelul politic progresist-neoconservator american care a șters orice posibilitate de dezbatere echilibrată și decentă. Asta înseamnă că avem:

  • disperați cu libertatea în gură care reacționează negativ la orice acțiune care ar putea fi pro-diversitate - în cazuri extreme putem vorbi de simpla angajare a unei femei.
  • indivizi disperați să facă locul de muncă mai divers - sacrificând practic criterii de performanță pentru a aduce pe cineva în firmă doar pentru că e femeie, e de etnie rromă sau are un handicap.
  • capitaliști de Facebook care refuză să angajeze femei pentru că „investești în ele și toarnă un copil și-ți dispare pentru doi ani”.
  • neoconservatori pseudo-creștini care explică că locul femeii e la cratiță pentru că așa scrie în Pazavanghel: 10:21.
  • femei care fac bisericuțe feminine, care se izolează social în cadrul firmei și atacă agresiv structura ierarhică.

De obicei mediul IT, fiind unul în care încă se câștigă suficient de decent, e propice pentru toate experimentele sociale sau economice posibile, așa că toți vor să experimenteze în zona asta. Ceea ce mă duce la o ultimă idee:

Sexismul nu e doar îndreptat contra femeilor

În momentul ăsta, trendul în STEM este de ostilitate contra bărbaților mai ales dacă sunt în zona considerată dominantă (bărbați albi heterosexuali). Există o mulțime de programe exclusiviste pentru mai toate categoriile sociale, dar în special pentru femei - programe speciale pentru aducerea tinerelor fete în STEM, de exemplu - în timp ce nu există programe similare pentru aducerea băieților în STEM (oportunitățile băieților sunt accesibile în aceeași măsură și fetelor). Foarte des cerințele tehnice și sociale impuse bărbaților la angajare sunt mult peste cerințele impuse femeilor, și li se pun bariere artificiale; chiar și-așa mediul e dezechilibrat în favoarea bărbaților, dar pe termen lung se văd deja niște trenduri clare. Nu voi începe o lamentație prelungă pe tema a cum sufăr eu ca bărbat în IT, doar vă zic că semnele sunt acolo, și dacă vorbim despre sexism e bine să nu uităm că există și sexism îndreptat contra bărbaților.

Cum sunt percepute femeile în IT (în România)

Probabil singura zonă unde femeile sunt mai puțin prezente e zona de performanță înaltă - fie că vorbim de startup-uri sau firme de apartament cu mentalitate de startups, fie că vorbim de zona de high-performance tehnologic. Mă gândesc că la Ubisoft și EA nu prea abundă de femei pe zona de dezvoltare de engine 3D - dar în rest femeile sunt din ce în ce mai prezente. În general femeile sunt percepute ca fiind mai disciplinate, mai organizate și mai predictibile în evoluții, dar în același timp asta le pune eticheta de „mediocre”. E o falsă etichetă - știu femei care lucrează în zone de performanță înaltă unde mediocritatea nu prea are loc, însă ele sunt destul de rare. În plus, femeile sunt încă împiedicate să intre în domeniile tehnice de presiunea socială - de-asta ai o mulțime de femei care ar fi putut foarte bine să aibă o carieră de succes în IT, dar care au ales alte direcții profesionale.

Femeile ajung foarte rapid să crească în scara ierarhică, și, spre deosebire de Vest unde e o disperare în a avea reprezentativitate, în România creșterea pe scara ierarhică se datorează cel mai des faptului că femeile care activează în IT sunt capabile să navigheze prin aspectele sociale și umane ale conducerii unui proiect. Avem în general mai multe femei în middle management decât aceleași corporații în Vest. Românii nu au probleme cu o femeie-lider așa cum au indienii sau chiar americanii.

În IT se pune destul de rar problema de „s-a culcat cu X ca să ajungă acolo”. Există, dar exemplele sunt destul de rare, și există și varianta inversă; dar chiar și promovarea pe calea asta presupune că există un minimum de calități care să mențină omul în poziția în care a ajuns prin subterfugiu conjugal. Ca și tradiționalul „e curvă”, acuzația de culcat cu diverși e mai degrabă stârnită de invidie decât de informație reală.

Concluzii

Sexismul românesc arată mult diferit de sexismul din vest, și ai foarte puține cazuri (în IT) de cariere sau parcursuri profesionale afectate de sexism. Din punctul ăsta România încă e un spațiu relativ sigur. Asta nu înseamnă că comportamentul oamenilor e impecabil sau ireproșabil, înseamnă însă că nu ai încă o abordare sistemic-sexistă, ci rațională, foarte des mai rațională decât în sucursalele din Occident ale acelorași corporații despre care vorbim în România. La nivel de discurs, însă, ca în toate domeniile, începe să se întețească lupta între curente politice de import, o mare parte din ele venind cu obligatorii dezechilibre în ceea ce privește egalitatea între sexe. În plus, încă nu suntem în situația de a fi 50-50 în IT, dar asta se datorează mai degrabă presiunilor sociale tipice care împing femeile departe de zona STEM, și mai puțin realităților din IT-ul românesc.