Irina Rimes Rocks!

Scriu asta proaspăt întors de la concertul Irinei Rimes din Piața Sfatului, organizat în cadrul LibFest 2023. Și vreau să vă zic că Irina Rimes rocks, că altceva nici nu știu și încă-mi țiuie urechile de la experiență.

Sigur, e și o poveste. Știam, urmărind documentarul ei de pe HBO că Irina își face muzica și gândindu-se la ce iese live. Și știam că preferă niște versiuni „mai rock”. Cât de „mai rock”? Suficient încât să fie o surpriză totală nu doar pentru mine dar și cele câteva mii de oameni care veniseră la concert. Pentru că erau câteva mii de oameni în Piața Sfatului - oameni care veniseră să asculte niște melodii ușurele de la o chantatriță pop, și când colo au dat peste cineva dând rime de hip-hop cu chitări grele pe fundal.

Jumătate din oameni au plecat, pentru că nu era ceea ce căutaseră. Veniseră cu copii de trei ani pe care îi cărau în spate, credeau că o să asculte ceva, gașca Zurli sau 5Gang, și când colo au dat peste cineva care ar fi vrut să fie parte dintr-o trupă de grunge sau rock heavy de prin anii ‘90. Sună excelent, chiar dacă pe alocuri instrumentiștii au părut că au ratat câteva măsuri și au intrat într-o oarecare disonanță. Și mi-a plăcut să aud și Ne place de la ROA într-o variantă pe care nu credeam că o s-o aud vreodată.

Acum singura întrebare e de ce Irina nu reeditează albumele și în formatul ăsta „de scenă”. Înțeleg că publicul vrea varianta aia de jucărie a Irinei, aia care e cuminte și rușinoasă în piese electro-pop moale. Dar Irina nu vrea să fie acea persoană, e clar că nu asta este cine e ea, și parcă aș vrea mai mult să văd dinți și gheare de la ea.

Irina Rimes la Brașov, poză aleatorie

Irina Rimes la Brașov, poză aleatorie