Taxe la programatori

Pentru că se vorbește din nou despre subiectul ăsta, îmi spun din nou părerea: nu sunt de acord cu tăierea impozitului la programatori, și vreau să se termine o dată cu toți inculții care urlă că programatorii nu plătesc niciun fel de taxă. Plătesc, și plătesc mult mai mult decât majoritatea celor din jurul lor, câștigând și salarii mai mari. Plătesc CAS-ul, CASS-ul fără nicio problemă - sunt scutiți de un 10% pe care statul îl ia înapoi prin o groază de alte feluri, inclusiv taxa pe orice cheltuială în România, adică TVA-ul. Deci nu, nu este mare diferență.

Dar, după ce am întâlnit oameni care credeau că programatorii primesc în mână brutul, sau programatori care și-au negociat brutul pentru a afla cu foarte mare uimire la salariu că netul e mult mai mic, cred că e momentul să dispară confuzia asta complet. Programatorii să plătească toate taxele, e o chestie necesară pentru toată lumea.

Și vreau ca programatorii nu doar să plătească taxele, dar și să înceapă mult mai serios să-i ia la întrebări pe cei care cheltuie banii ăștia. Vreau să văd oameni nervoși, oameni care reacționează atunci când banii lor sunt folosiți să plătească ratele magistraților, oameni care merg și-l trag de mânecă pe tovarășul Ciolacu atunci când spune că din cauza programatorilor nu vin bani europeni, nu pentru că nu pot să fure și-atunci tot ce pot să facă e să blocheze finanțările europene.

Și vreau ca programatorii ăștia nervoși să facă niște site-uri unde să urmărească activitatea hoților plătiți din bugetul de stat, pentru a vedea când fură. Vreau programatori foarte nervoși care să doneze bani pentru presa care se duce la conferința de presă și îl întreabă pe Ciolacu cum de-și permite să zică așa o mizerie. Vreau presă cinstită finanțată de programatori nervoși, nu doar site-uri de glumițe. Vreau, oamenii mei, să faceți exact ce fac și hoții, să cumpărați presă și să-i hărțuiți pe ăia care nu vă plac. Hărțuiți-i pe hoți, că altfel o să creadă lumea că singura normalitate pe lumea asta e hoția și corupția.

Și ca să faceți asta, trebuie întâi să eliminați mizeria aia cu care vă șantajează orice pârlit de hoțparlamentar, și anume că statul investește în voi și ar trebui să le pupați poala. Nu depindeți de ei, nu sunteți șerbii lor. Și, ca să le arătați asta, lăsați-le și banii ăia la care jinduiesc, dar asigurați-vă că e cel mai otrăvit cadou pe care îl primesc.