Fentele cu drogurile

Ați observat cât de tare protestează ăia care se bat în piept cu drepturile individuale, cu „dictatura medicală” în momentul în care copiii le sunt supuși unor umilitoare testări anti-drog? Parcă a trecut lupta pentru drepturile individuale: să existe, dar nu pentru proști. Noi vrem drepturi individuale doar dacă e ceva ce ne afectează pe noi, nu pe copii.

Dealtfel, mă aștept să fie mai multe proteste pentru faptul că Ciolacu propunea ca o fentă politică să se dea zece ani de suspendare de permis dacă te prinde cu alcool la bord. Teoretic, logica va fi fix aceeași: „drepturile individului”, „este prea dură legea, nimeni nu te poate pedepsi la 10 ani reducerea drepturilor dacă nu ai făcut ceva cu adevărat să merite 10 ani de pedeapsă”. În plus, vorbim de astfel de sancțiuni într-o țară cu 0% toleranță la alcool. Cu alte cuvinte, dacă ai mâncat mere și ai probleme de digestie, dar vei conduce mașina, vei putea fi pedepsit la zece ani restrângerea dreptului de a conduce o mașină.

Vlad Zaha are un articol în PressOne despre testarea antidrog și cinci puncte care pot fi dezastruoase pentru societate. El argumentează cu studii, deci mergeți și citiți lista lui, dar o să vă zic care e aspectul cel mai deranjant: ai teste care dau false-pozitive 50% sau 70% din timp, și rezultat unor astfel de teste pentru cineva care nu își permite să meargă să se testeze antidrog la un cabinet este că se lasă de școală. Practic lovește în pătura cea mai săracă care oricum are cea mai mare șansă la absenteism școlar. Copilul care dacă nu ar ajunge la școală ar fi trimis la cerșit și furat, prins și cu un test care îl face drogat în mod fals, cum ar putea să mai ajungă la școală?

Dar toate astea sunt niște fente, cum bine sugerează Vali în postarea lui. De la ce vor să ne ia ochii? În primul rând de la faptul că poliția e atât de coruptă încât ar face orice să protejeze rețelele de trafic de droguri. Dar numărul doi, și și mai important? Oricine a fost în concediu pe afară a văzut o chestie: mâncarea mai ieftină, că e vorba de restaurant sau supermarket. Din fericire, nimeni nu are timp acum să se întrebe de ce mâncarea e atât de scumpă, și de ce se fac profituri record în Horeca și zona alimentară? Așa cum nu avem un răspuns pentru profiturile record din zona de energie de anul trecut (și de anul ăsta, de ce nu), acum nu avem un răspuns nici pentru ăștia din zona de alimentație.

Dar nu vă faceți griji, suntem nervoși pe droguri, avem noi teorii că se întâmplă lucruri. PSD vrea să protestați contra drogurilor, AUR contra salvării vieților prin vaccinare, protestul și nervii țin de foame, economisiți la mâncare că nu e bine să mâncați nervoși oricum.