24 de ani

Acum 24 de ani tot într-un regim socialist eram. Tot pe serviciili de spionaj străine dădeam vina. Radiourili străinilor tot de rău ne vorbeam. Doar că armata și miliția lupta pentru visul de o viață a poporului român, Socialismul Glorios.

Acum trebuie să fii ipocrit să spui că trăiești într-o dictatură. Sigur, România socialistă încă nu a reușit să ne pună lacăt la gură tuturor, chiar dacă și-ar dori. România Socialistă își trimite acum Crăciunii și Bumbeșii în stradă, să o ardă ilegalist, să spolieze din nou revoluția.

Au trecut 24 de ani. La anul se fac 25, după care o să mai serbăm din cinci în cinci ani. tot la anul vom face alegeri. Români, fiți atenți ce alegeți. Următorul Ceaușescu își așteaptă locul la președinție. Urmăriți cu atenție filmul de mai sus, și amintiți-vă ce înseamnă socialism. Și ce înseamnă să ieși de la muncă ca să te pui două ore la coadă la pîine.

Au trecut 24 de ani și noi am devenit amnezici. Chiar, ce am alege azi? Mă gîndesc eu că ipocrizia.


3 Replies to “24 de ani”

 1. Daniel Mihu

  Am alege la fel. Eu eram mic și tot n-am uitat cum era pe vremea aia. Măcar doar pentru dreptul de a-și umple căruciorul de carfur mai mult decît are nevoie și tot nu s-ar întoarce românul la foame, frig și întuneric. Și nu trăim într-o Românie Socialistă. E doar Mafiotă, fără ideologie și crezuri politice care arată frumos pe hîrtie. D-aia nici nu contează cine guvernează, Boc sau Ponta, că „măsurili ieconomico-administrativi” tot la fel de criminale par și sînt. Mafioții sînt transpartinici și n-au culoare, nici imn de partid.

 2. Dorin

  Poate pentru că erai prea mic și ai trăit prea mult în libertate… Problema e că românii se învățaseră, se descurcau, cum spunea un alt cititor pe o altă postare. Și ei își amintesc chiar cu oarecare satisfacție cum erau prieteni cu vînzătoarea de la alimentară și le dădea ceva pe sub mînă, cum aveau un prieten electronist care le-a ‘rezolvat’ televizorul, cum un TIRist le-a adus niște bomboane sau alte chestii similare. Oamenii își amintesc aceste victorii, pentru că din sărăcia generalizată ei aveau cireașa de pe colivă. Nu prea se potrivea, da’ era acolo.

  Despre partea cu România Mafiotă, de acord. Doar că socialismul încă e acolo. De ce crezi că România a votat in corpore USL? Cum crezi că votează masele?

  Socialismul încă își trăiește cu satisfacție victoria în România.

 3. Daniel Mihu

  Exagerezi cu socialismul, dar ai și tu o obsesie de ai ajuns la analogii de genul Occupy=Ceaușescu. :))

  Aia cu USL-ul e simplă și îți trebuie să știi doar niște matematică s-o înțelegi. PNL+PSD=USL. Întrebarea e de au ajuns ăștia în aceeași barcă?

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.