Ce podcasturi românești au mai apărut?

Am mai scris anul trecut despre podcasturi în două rânduri: #1, #2, deci dacă căutați alte recomandări uitați-vă acolo. Între timp au mai apărut câteva titluri care e posibil să merite urmărite.

Mercenar

Horia de la RPGHead a decis că se simte mult mai confortabil vorbind despre lucrurile care îi plac în materie de RPG-uri în format de podcast. Îl face de unul singur (ceea ce mi se pare foarte curajos), și dezvoltă subiecte pe teme pe care în mod normal le-aș fi văzut adiacente jocurilor: ce simt oamenii când joacă, cum să concepi un joc mai bun, sistemele de jocuri și tot așa. E foarte bun pe lucrurile astea, și pentru oricine vrea să joace ceva RPG table-top (adică pe masă), informațiile pe care ți le dă Horia sunt excelente. Îl găsiți și pe YouTube: https://www.youtube.com/@MERCENAR-TTRPG-1, dar și pe platformele de podcasting.

Podcastul GRIND

Vlad Costea de la Grind (mai demult Nivelul 2) a decis să-și recheme prietenii și să discute despre jocuri sau ce le mai trece lor prin cap. Ceea ce mi se pare absolut genial, ultimul episod e un walk down the memory lane cu CioLAN de la Level. Urmăriți-l pe youtube: https://www.youtube.com/@RevistaGRIND - sper ca de data asta să se țină de el mai multă vreme.

Orbis (podcast de ficțiune!)

După ani de căutări, Ioana a găsit în sfârșit un podcast de ficțiune românesc pe care îl poate recomanda fără să-i fie rușine, altul decât Biofy. Orbis e pe lista mea de podcasturi de ascultat, și la un moment dat jur că o să-i dau drumul, dar a venit cu recomandări bune, deci dați-i o ascultare. Îl puteți asculta prin aplicațiile de podcast (pagina lui este la https://www.buzzsprout.com/2249148) dar și pe YouTube, dacă asta vă e dorința.

Pentru că am decis totuși să încerc să fiu constructiv, rămân cu recomandările astea deocamdată. Reconfirm All Vorbe ca fiind un podcast bun despre jocuri, Toching Muviz e și el destul de bun, chiar dacă mi se pare că îi lipsește latura critică. Și zilele astea mă gândeam că lipsește un influencer bun pe partea muzicală, care să se uite la release-urile din ultima lună, să zicem, și să comenteze un pic pe tema lor, poate având și ceva mai multe cunoștințe muzicale. Nici nu trebuie să includă snippeturi muzicale, poate doar să le comenteze, vezi cum face Antony Fantano, de exemplu. În fine, poate apare. Altfel, numai industrie nu se poate numi industria muzicală locală.

Roșcată ascultând un podcast românesc de ficțiune. YAY!

Roșcată ascultând un podcast românesc de ficțiune. YAY!