7 greșeli de gîndire tipic ‘feministe’

Să trecem în revistă cîteva (posibil 7, așa le-a organizat comentatoarea mea) puncte în care feministele de rit nou se înșeală. 7 greșeli clasice, așa cum sunt ele ilustrate de comentatoarea Oana pe postarea despre PolFem

Atenție, în cele ce urmează, ca peste tot pe acest blog, cuvîntul „feminist(ă)” va fi folosit pentru a denomina feministele aberante de rit nou. Acest blog este mai feminist decît 120% din aceste ‘feministe’, și asta numai pentru că pledează pentru egalitatea de șanse și contra discriminării nejustificate.

  1. Scălîmbăielile pițipoancelor în mall-uri sunt menite să crească ‘awareness’-ul, la fel și prostiile debitate pe diverse pagini.

Răspuns: Nu, nu cresc awareness-ul decît unor oameni care sunt deschiși să te asculte… care sunt, de regulă, alte feministe. Și cînd vii cu date false sau informații false (ca pagina PolFem) tot ce faci e să îndepărtezi oamenii care te-ar putea ajuta. Și cînd vii cu pretenții stupide („Hai să ignorăm voturile populației și să facem ca 50% din parlament să fie femei”) nu ai cum să crești niciun awareness.

Pentru Oana, care spune:

daca era adevarat ce zici tu, facebook avea profit zero din publicitate si nu devenea o amenintare la adresa google ads. si nu ar mai fi existat joburi de ‘social media specialist’.

țin să mai spun un lucru: joburile de „social media specialist” se vor subția foarte curînd, atît de curînd cît oamenii își dau cît de puțin utile sunt aceste joburi. Doar pentru că ceva există nu înseamnă că acel ceva e și util.

  1. Necesitatea de a schimba limba. Într-o excelentă expunere a conceptului de ‘forme fără fond’ comunistele moderne, feministele, adică, insistă că e necesar să se schimbe limba. Limba, însă, chiar ea recunoaște că nu e un proces static, însă nu acceptă faptul că limba e un efect al schimbărilor în societate, nu o cauză. Nu, nu a oprit pe nimeni să se angajeze ca „soră medicală” sau „femeie de serviciu”. Nu limba e problema. Nu mai schimbați limba, e obositor să vă demonstrăm că greșiți în cel mai stupid mod.

  2. Feministele nu cred că femeile sunt parte din problemă. Încă le vine greu să creadă că 50% din populație e feminină, și că populația feminină votează cu precădere cu bărbați. În mintea lor, femeile sunt bătute numai să nu voteze, sau ceva de genul.

Am dat exemplul femeilor care judecă mai aspru femeile. Tot spre exemplu, va trebui să faceți un sondaj de opinie: cine o urăște mai mult pe Udrea și de ce? Veți afla cu uimire că populația feminină o urăște pe Udrea pentru atitudine. Adică pentru că, vezi doamne, a avut tupeu să scoată capul la suprafață. Dar bine, ăsta e un sondaj făcut de mine, personal, și poate ar trebui să vă faceți propriul vostru sondaj.

  1. Femeile sunt curate, bărbații sunt niște mafioți corupți. Ridzi, ‘nuff said. Femeile pot fi la fel de bandite ca bărbații. Nu spun că sunt mai influențabile, pentru că le-aș discrimina, dar consider că sunt la fel de coruptibile ca și bărbații. Nu, prezența femeilor nu echivalează cu o țară mai bună, mai curată, mai puțin coruptă.

  2. Corelația nu determină cauzalitate. Statele scandinave au mai multe reprezentante în zona conducerii dar nu înseamnă că sunt mai curate, mai puțin corupte din cauza asta. Înseamnă doar că un stat precum cele scandinave are preferințe electorale mai diverse, iar femeile sunt mai atrase acolo de cariera politică.

Nu, Germania nu a devenit un rai feminist pentru că a fost aleasă Angela Merkel, din contră, ea a fost aleasă pentru că a fost cea mai bună pentru slujba respectivă, la fel și Margaret Thatcher. Nu, nu le-a împins nimeni ca să fie ‘peste pragul de minimum 30%’ sau alte prostii. Au ajuns acolo pentru că au fost cele mai abile.

  1. Problema femeilor e că partidele promovează mai mult bărbați. Din păcate, Oana, aici ai dreptate. Da, așa e, și e problema lor, pentru că nu sunt suficient de bune pentru rolul politic pe care ar trebui să-l aibă. E problema lor, și trebuie să și-o rezolve. What else?

  2. Feministele nu acceptă că ele sunt de vină pentru lipsa de rezultate ale femeilor în politică. Ele nu înțeleg că în loc să se concentreze pe legiferarea unor limite ar trebui să manifeste pentru a da fetelor mai multe opțiuni. Să ajute să vîndă cît mai multe jucării din dreapta fetelor, și jucării din stînga băieților. Cum ar fi? Nu să oblige, feministele astea nu știu decît să oblige prin lege. Nu, legile în sensul ăsta nu sunt decît abuzuri de putere.

Problema fiind că ele, în loc să ajute cu bîțîieli prin mall ar putea, pur și simplu, să facă jucării mai inteligente pentru fete. Asta ar fi o chestie în spatele căreia m-aș putea pune. Dar dacă asociați asta cu idioatele care susțin că dacă îi spunem „președintă” e mai bine, și dă mai multe șanse femeilor să ajunga în postul de „președintă”, nu. Vă las singure.

Cu alte cuvinte, Oana, tu ești problema, după cum ți-am explicat. Tu ești problema pentru că susții niște aberații în loc să ajuți femeile să fie MAI BUNE la ceea ce fac. Tu ești problema pentru că crezi că dacă se dă prin lege ca Oana Anonima să alerge cel mai repede din cartier, ea o va și face.

Știu, discriminez. Ai prefera să nu fii judecată în funcție de calitățile tale fizice… Dar nu rămîne prea mult. 😀