Adele – If it hadn’t been for love

Am mai postat o piesă semnată Adele acum vreo două luni, cînd fusesem atras de vocea guturală dar foarte bine lucrată a solistei. Intrigat de piesa aceasta am căutat și restul discografiei Adele ca și un fel de rămășag cu mine însumi, sperînd să găsesc ceva ce vă mai pot recomanda să ascultați. Recunosc, albumele nu au fost foarte pe gustul meu, în schimb am găsit un broadcast făcut de 3FM din Olanda cu înregistrarea concertului de la Paradiso din Amsterdam.

Live, Adele sună mult peste calitatea înregistrărilor. E unul din puținii artiști pe care aș prefera să-i aud live, dar aș dori să nu le ascult înregistrările de studio – studioul sună sec, fără pic de personalitate, în schimb concertul este plin de vervă, de atitudine, de viață, și vi-l recomand, dacă reușiți să-l găsiți.

Mai jos, Adele interpretează un cover după o piesă a celor de la Steel Drivers (de care nu am auzit pînă la Adele). Originalul, iarăși, nu e chiar atît de bun, și nici măcar piesa din studio a Adelei nu e remarcabilă. Live-ul, în schimb, este. Vă las să-l savurați.

Și apropos de bluegrass și de country, stil de muzică ce pare mai aproape de calitățile interpretative ale Adelei, citind pe site-ul 3FM aflu că următorul album va fi mult mai înclinat spre genurile acestea de muzică. Veste extraordinară, pentru că îmi place la nebunie ce aud.


4 Replies to “Adele – If it hadn’t been for love”

 1. __Vali

  Multumesc! Impartesesc aceiasi admiratie neconditionata pentru (in)cantarile ei.
  Un mini-concert remarcabil cu Adele:
  “There’s no one way to define a great voice: Genius might lie in the phrasing, the range, the power, the control, the words themselves, or some sort of indescribable something else. But one way to diagnose genius for sure is to have a singer walk into a crowded room with little to no accompaniment, open his or her mouth, and command breathless attention in a matter of seconds”

 2. Dorin Lazăr

  Foarte fain mini-concertul, mi-a făcut plăcere să-l audiez 🙂 Îmi confirmă că Adele e o excelentă voce pentru live și mai puțin ‘animal de studio’.

 3. Dorin Lazăr

  Diferența dintre ea și mulți alții e că are un talent vocal nativ și lucrat. Vocea ei e deosebită și pune mult mai bine în valoare cîntece altfel valoroase, dar interpretate de oameni cu un stil deosebit și poate mai mult talent de compozitor decît de interpret.
  Mă bucur că nu a alunecat în nebunia succesului, ca alți artiști (Amy Winehouse îmi vine în cap acum, ca exemplu de eșec suprem), și se ține serios de muncă. Aștept cu nerăbdare noul album – care pare că o să fie mai bluegrass, mai aproape de rădăcinile blues-ului și deci… musai o să sune bine 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.