Adelin Petrișor: “Comunismul e reversibil”

Dacă e să rețin ceva în mod deosebit din interviul dat de Adelin Petrișor la „Garantat 100%” despre cartea și documentarul despre Coreea de Nord, este această sintagmă. E o treabă foarte importantă, pe care și acest blog încearcă să o reamintească de fiecare dată cînd apare ocazia. Interviul e absolut genial. E de urmărit cap-coadă, de înțeles, de dat la copii, părinți, vecini și tot poporul, iar esența e acolo, în momentul în care Adelin spune „Comunismul e reversibil”.

Nu spune prostii. Comunismul e reversibil, și luptă oameni care se pretind de dreapta ca el să se întoarcă. Oameni care plîng după extraordinarele rezultate ale lui Ceaușescu. Oameni care insistă că ‘comunismul e o idee bună, că de fapt nu s-a implementat bine’.

Mă rog, simt că mă repet și scriu degeaba. La fel de interesant ca interviul e și urmarea – un reprezentant al asociației „Prietenii Coreei” a emis un manifest în cel mai pur stil comunist: „Nul lăsați pe Petrișor la Gaudeanus„. Și dacă ei vor să oprească cartea lui Adelin Petrișor, eu zic să mergem la librărie și să o cumpărăm. Sau să luăm e-book, că-i ușor.