Adevărul, fără retușuri în Photoshop

Campania pe care a pornit-o Ovidiu mi se pare o campanie absolut necesară pentru România. În jurul nostru de prea multe ori simțim că trebuie să ne ascundem adevărata față, să ne conformăm unor standarde de frumusețe clasice. Și pentru că văd că și alți bloggeri precum TvDeCe, Crivăț sau Idaho își găsesc curajul, voi încerca și eu să vă arăt adevărul despre mine, necenzurat.

Din păcate, imaginea mea, pe care o cunoașteți foarte bine, e puternic prelucrată. Dintotdeauna m-am ferit de la a mă dezvălui oamenilor, fiind o persoană care ține foarte mult la intimitatea sa. Veți vedea, diferența dintre varianta cu machiaj și photoshop și cea fără e prea mare, și în acest fel îmi pot păstra anonimatul în viața de zi cu zi. Prima poză, cea obținută cu foarte multă muncă, e imaginea care v-a rămas în minte tuturor, și cu care mă identificați instantaneu. Dar adevărul despre mine e cel din dreapta, fără machiaj, fără photoshop. Mă gândesc că, în ciuda defectelor, varianta din dreapta e totuși mai frumoasă, mă pot identifica mai ușor cu ea, chiar dacă ea nu e la fel de armonioasă, de frumoasă ca cea post-make-up.

Această postare e, așadar, un efort personal de a mă detașa de un model de frumusețe care are nevoie de prelucrare, și să încerc să mă obișnuiesc cu figura mai modestă, mai ștearsă, cea de zi cu zi. Îmi cer scuze tuturor celor pe care i-am mințit cu aparițiile mele zilnice, dar acum știți cu toții adevărul. Să nu mai fim sclavii aparențelor!

Adevărul fără retușuri

Adevărul fără retușuri