Al șaselea cel mai letal blogger din Brașov

Astăzi s-a desfășurat cupa bloggerilor brașoveni la tir, la Ultra Armory în Brașov. Ne-am întîlnit, la invitația lui Sorin, mare parte din oculta brașoveană, cu scopul declarat de a ne pregăti temeinic în perspectiva apropiatei apocalipse zombie.

Concursul de tir ne-a dat ocazia să ne dăm în stambă. În total, 18 lucrători cu tastele am dat și din trăgaci, cu efecte mai pacifiste sau mai letale. S-a tras cu muniție reală, lucru care m-a cam speriat un pic dar înainte de tragere am avut parte de un instructaj lung în care ni s-a explicat cum se mînuiește. Dacă se respectă regulile nu are cum să se întîmple nici un accident.

Tragerea se face într-o incintă închisă, cu 6 culoare de lungime maximă de cam 25 de metri. Competiția a constat din 5 focuri de acomodare, la distanța de 5 metri, urmate de 5 focuri la distanța de 5 metri și 10 focuri la 10 metri.

Am tras cu un Glock destul de ușor, mă așteptam la un recul mai puternic; zgomotul a fost și el o surpriză (nu degeaba în echipamentul obligatoriu pentru tir intră și niște căști care te izolează excelent de lumea exterioară). În schimb, cînd am început tragerile am simțit într-una vibrațiile de la vecinul de culoar; acestea au fost destul de puternice cît să-mi devieze ținta, de aceea am tras în contratimp cu tehnoculturistul Manu. De asemenea, la prima tură de tragere la zece metri am luat prea mult timp și am nimerit cam jos. Însă le-am nimerit pe toate în țintă, și, cred, am fost cel mai bine plasat din tura mea (am intrat eroic în prima tură alături de Manu și Efu). Per total, m-am clasat al șaselea; onorabil, supraviețuiesc măcar pînă la trei sferturi din filmul cu zombies, cred.

Cea mai importantă treaba pe care trebuie să o ai în vedere cînd tragi e momentul final, în care acționezi trăgaciul. Pe finalul cursei, trăgaciul pune mai multă rezistență și există tendința de a trage mai în jos (de-aici loviturile din josul țintei).

Cei de la Ultra Armory și Sorin (care nu a participat pentru că atunci competiția ar fi fost incorectă 😉 ) ne-au pregătit diplome și chiar și trei cupe care au fost date celor mai buni trei competitori. Dar cum nu am poze și nici clasamentul complet (o să vină un pic mai tîrziu, o să actualizez postarea) nu mai intru în detalii acum; dar per total, evenimentul a fost excelent.

Dacă vreți să trageți și voi cu pistoale adevărate și cu muniție adevărată, dați o tură pe la Ultra Armory. Sunt aproape, în oraș, chiar după podul spre Zizin. Din cîte am înțeles, o tură de tragere cu 25 de gloanțe, cu închirierea instructorului și tot ce e necesar costă 100 de lei, și pentru o tură de tragere cu 100 de gloanțe, 200 de lei.


One Reply to “Al șaselea cel mai letal blogger din Brașov”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.