Album duminical: Conjure One – Exilarch

Lansat digital săptămîna asta (pe 19 octombrie), ultimul album Conjure One – Exilarch readuce stilul cu care ne-am obișnuit. Pentru cei care nu știu, Conjure One sună foarte similar cu Delerium, și Delerium destul de aproape de Enigma, sursa de inspirație primordială pentru cele n trupe new-age care au apărut după MCMXC AD. E și normal, pentru că Rhys Fulber a făcut parte, la un moment dat, din proiectul Delerium, despre care nu cred că trebuie să zic prea multe.

Numele albumului: Exilarch vine de la numele conducătorilor diasporei evreiești în timpul dominației babiloniene, “conducător în exil” și îmi sugerează un album ‘de căutare, de regăsire’. Cu piese ca “Places that don’t exist”, “Nomadic code” sau “Existential Exile” e ușor de identificat sensul conceptual al discului.

Instrumental, Exilarch e un răsfăț – nu neapărat inovator din punct de vedere al stilului, influențele din Delerium, Enigma, și chiar Bristol Sound (Massive attack) pe-alocuri sunt destul de clare. Vocile sunt extrem de plăcute, și o să fie ușor de recunoscut, de exemplu, Leah Randi care a colaborat și pe discurile Delerium sau Paradise Lost.

Artist: Conjure One/Rhys Fulber, Jaren Cerf, Leah Randi, Azam Ali, Free Dominguez
Rating: 8.5/10
Cum se ascultă: Privind pe fereastră dintr-un tren care alunecă pe cîmpii, primăvara.


3 Replies to “Album duminical: Conjure One – Exilarch”

 1. Bogdan Mocanu

  Super, mersi de informatii. You had me at Enigma :). Nu auzisem de Delerium si Conjure One, dar am auzit acum, asa ca am planificat niste sesiuni de auditii si explorare 🙂

 2. Dorin

  Merită. Conjure One și Delerium sunt două proiecte care merită ascultate – Karma, Poem de la Delerium sunt geniale. Conjure One mi-au plăcut – au luat ce era mai bun de pe cele două discuri și au dus mai departe. Poftă la ascultat 🙂

 3. Electro

  Da, e adevarat ca Rhys Fulber a făcut parte, la un moment dat, din proiectul Delerium alaturi de Bill Leeb. Chestia interesanta e ca Delerium a inceput ca un fel de side project al celor doi. Proiectul principal se numeste Front Line Assembly (Fulber nu mai e membru de ceva vreme).

  Cu ce se ocupa FLA? Muzica electro-industrial puternica si destul de sinistra, dar foarte bine realizata (in special productia). Un fel de Depeche Mode – Fly on the Windscreen dar mult mai intunecat si puternic. FLA-ul cum ar veni e arta, Delerium-ul e arta + facut bani.

  2 piese care imi plac foarte mult:
  Everything Must Perish – http://www.youtube.com/watch?v=HRnviOWr9SM
  Mindphaser – http://www.youtube.com/watch?v=BJkGgAdmZPc

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.