Album foto: Brașovul meu – Eugen Andronic

brasovul-meu Am o veste foarte faină pentru iubitorii de fotografie. Eugen tocmai a reușit să lanseze albumul foto ‘Brașovul meu’ (brasovul-meu.ro) după vreo doi ani de muncă și după cîteva luni infernale (pe care le-a povestit pe site, povestea e tare interesantă). Am participat și eu la acest volum cu un text scurt care sper că o să vă placă. Dar să-i dau mai bine cuvîntul lui Eugen să vă spună despre ce e vorba:

După mai bine de 2 ani de muncă am reuşit să termin primul proiect fotografic de amploare: tipărirea albumului Braşovul meu.

Cartea a apărut la editura Vellant. Conţine 152 de fotografii făcute de mine într-un interval de 14 ani, printate duotone şi texte scrise de Bogdan Bălan, Maria David, Dorin Lazăr, Adriana Bărbat, precum şi un interviu cu directorul muzeului Casa Mureşenilor, Valer Rus.

Toate amănuntele se află pe site-ul albumului, brasovul-meu.ro

Cartea va apărea în librăriile din Braşov, Bucureşti şi Sibiu în cîteva zile (poate fi comandata si direct de la mine). Este deja disponibilă online aici

Sper să vă bucuraţi cel puţin la fel de mult ca şi autorii de apariţia acestei cărţi inedite.


7 Replies to “Album foto: Brașovul meu – Eugen Andronic”

 1. eugen andronic

  Site-ul cartii este brasovul-meu.ro

  Povestea albumului e pe una din pagini, linkul direct e acesta:
  http://brasovulmeu.eugenandronic.ro/index.php/project/povestea-albumului–the-making-of/

  Astazi voi pune si traducerea in engleza. Cartea s-a nascut greu, cum ai zis si tu, dupa luni infernale de munca. Cred ca as sta bine sa ma gindesc, stiind prin ce-am trecut, daca s-o mai iau de la capat. Bine, acum e altceva, am invatat foarte multe despre cum sa tiparesti o carte de fotografie (in Romania!). Dar gustul amar dat de foarte multe intilniri cu oameni care ar fi trebuit/putut sa aiba o alta atitudine fata de “facerea” unei carti n-o sa se duca prea curind.

  numai bine,
  e.

 2. Dorin Lazăr

  Am actualizat, să fie mai clar.

  Cît despre povestea albumului… Am citit ce ai scris, și unele lucruri precum costurile și cantitatea de efort și nervii puși în albumul sunt acolo, dar parcă nu e imaginea completă. Bine, e nevoie de cîteva zeci de pagini ca să surprinzi tensiunea în care erai cînd ne-am întîlnit cele cîteva dăți în primăvara asta.

  Mă bucur să văd albumul ‘ieșit’. 🙂 Și sper că o să se bucure cît mai mulți oameni de el.

 3. eugen

  Dorin, ai dreptate, povestea e scurtata si infrumusetata. Dar nu pot “publica” toate detaliile, neplacute sau de-a dreptul scandaloase. Am trecut peste, o sa le uit. Ramine… cartea facuta. Si da, si eu sper s-o vada cit mai multi oameni!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.