AOTD – Elina Arlin – New name (2014)

Câteodată îmi place să ascult niște lucruri pe care poate nu aș fi putut să le ascult prin sursele mele normale; de Elina Arlin am dat printr-o întâmplare, cred că era pe o listă de albume adăugate la un site de streaming legal. Nu bag mâna în foc, dar cred că e finlandeză tipa, ceva cântăreață de jazz-pop. E un album surprinzător de bun de la cineva care probabil nu exagerat de populară nici măcar la ea în țară – cam la nivel de Alexandrina Hristov pe la noi.

New name e pop-jazz de cafenea. Merge foarte bine de fundal la orice altă activitate, deși există riscul să te prindă câte-o piesă și să-ți vină să o fredonezi. Dacă e să ascultați ceva obscuritate, ascultați-o pe Elina Arlin. Și dacă vede Perkele poate să-mi zică el dacă e finlandeză sau nu. Piese recomandate: Lonely Baby, Jealousy, He’s not my man sau There you go. Dacă vreți să vă impresionați prietenii cu ce muzică obscură ascultați (așa cum fac majoritatea care postează lucruri legate de muzică), spuneți-le să asculte piesa ei Talviyönä. Puteți să spuneți că e favorita voastră, are tot ce trebuie, două litere cu semn diacritic și un y.

Albumul New Name îl găsiți pe Google Play Music sau pe Spotify. E bun de tot, e unul din puținele pe care le țin pe repeat când îmi aduc aminte de el.