AOTD – Ginuwine – … The Bachelor (1996)

Cum ziceam în ceva postări mai vechi, eu eram mare fan de R&B. În lista AOTD o să apară mai multe sugestii din zona asta muzicală, mai ales ce se întâmpla în anii ’90 în materie de R&B.

R&B-ul anilor ’90 a fost inițial dominat de doamne cu voci ample care reușeau să se întindă pe mai multe octave (vezi Mariah Carey), dar curând genul avea să fie invadat de hip-hop, și cele două au fuzionat în ceva „urban” care nu știu exact cum se numește (vezi, de exemplu, ce cântă Drake acum). Ginuwine e pe-acolo pe la începuturi, în 1996 scoate un album care e un mix între hip-hop și R&B – cu multe interludii, cu un rap mai lent dar și cu fragmente unde își arată calitățile vocale.

The bachelor rezistă foarte bine și în anul 2018 – instrumentalul minimalist nu e mult îndepărtat de trap-ul modern, și cred că ar pica foarte bine pe urechile ascultătoare de muzică din 2018. Albumul este conceptual – e vorba de o despărțire, și despre ce urmează după – nu știu și nici nu vreau să speculez dacă e inspirat din viața artistului, dar de bună seamă cineva în situația respectivă ar putea să se regăsească în piesele lui Ginuwine.

Albumul se găsește pe GPM, și de pe el vă recomand Tell me do you wanna, ca să vă faceți un pic de poftă de el, desi de-acolo sigur o să vă mai placă și Pony, Holler, Lonely daze, Only when you’re lonely, World is so cold, When doves cry, și cred că 550 What e de fapt favoritul meu.


Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.