AOTD – Mísia – Paixões Diagonais (1999)

De Mísia nu știam absolut nimic până nu am mers la un concert ținut la Teatrul Dramatic din Brașov. Și e un pic ciudat când mergi la un concert și habar nu ai de ce cântă artistul respectiv – dar nu era deloc neobișnuit într-o epocă pre-Youtube.

Biletul era șocant de scump pentru un eveniment organizat în Brașov (vreo 7-800.000 de lei, și cu banii ăia făceai multe). Am mers, totuși, mânat de curiozitate, și nu am fost dezamăgit. A fost o lecție excelentă despre Fado, despre ce înseamnă muzică cântată live, dar a fost și unul din primele concerte la care am simțit o reală apropiere între artist și public – inițial ne-a întrebat dacă vrea să vorbească cu noi în engleză sau franceză, ca să aleagă franceză că suntem țară latină, ce atâta engleză? A fost simpatică, și a urmat un dialog interesant între mai multe cântece Fado. Mi-a plăcut că la sfârșit, știind foarte bine că Fado-ul nu e un gen de „simțit bine” a cântat și ceva un pic mai vesel, ca să ne trimită acasă într-o stare mai bună.

Nu vă temeți că nu înțelegeți versurile cântecelor de pe Paixões Diagonais, pentru că trebuie să le simțiți mai mult. E genul ăla de muzică din care curge sentimentul, și știi foarte clar ce vrea să zică chiar dacă nu înțelegi cuvintele. Nu e departe de tânguirile de prin Regat de pe la noi, desigur, mult mai șlefuite, curajos cântate. Albumul se găsește pe Google Play Music, și vă recomand să-l ascultați chiar dacă nu înțelegeți versurile. Un exemplu bun e chiar piesa titlu a albumului:


Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.