Apple Watch ESTE un eșec

Scurt, pentru că vreau să rămână în memoria Internetului (și un simplu comentariu nu ajunge).

Apple Watch e un eșec. E un ceas pe care trebuie să-l încarci zilnic, care e lipsit de gust, un produs inferior din toate punctele de vedere, chiar (sau mai ales) din punct de vedere software. Și totuși, cronicarii de IT nu încetează să se bucure/mire că, în ciuda faptului că toată lumea spune că e un eșec, Apple Watch a vândut mai mult decât Android.

Nu a existat niciun dubiu că Apple Watch nu se va vinde mai bine ca orice ceas Android. S-a discutat exclusiv de faptul că e un produs inferior promovat de un marketing care se adresează unei mase de oameni deja spălați pe creier. Dovada? Un milion de precomenzi. Oameni care au nu au stat să se gândească prea mult dacă îl vor sau nu. Oameni care nu au luat o decizie inteligentă ci au văzut niște reclame și au decis că vor, deși habar nu au dacă vor.

Nimeni nu contestă puterea Apple de a vinde produse. Ce contestăm e calitatea.

 


8 Replies to “Apple Watch ESTE un eșec”

 1. Bogdan Popa

  Smartwatch-urile sunt produse inutile și care nu reușesc să-și găsească un loc în viața de zi cu zi. Apple Watch nu e diferit de Moto 360, Galaxy Gear, G Watch sau altele din punctul ăsta de vedere. Dar să vinzi într-o zi la fel de multe dispozitive ca restul competitorilor într-un an nu cu siguranță nu e un eșec. Un produs, oricât de bun ar fi, nu se vinde singur. Ori să reușești să mobilizezi un milion de oameni să cumpere un produs ce nu a primit recenzii strălucite în condițiile în care piața e “meh” pentru produse de genul ăsta e o realizare impresionantă.

  Plus că produsele Apple și marketingul Apple trebuie luate împreună. Produsul și prezentarea formează un tot unitar fără de care Apple-ul de azi nu ar fi existat.

 2. Dorin Lazăr

  Nu e o realizare extraordinară. Dacă ai milioane de drone care îți cumpără orice prostie, faptul că și-au luat ceas un milion nu e o chestie impresionantă.

 3. Tudor

  Depinde cum definesti esecul. Daca luam in considerare doar profitul firmei producatoare, s-ar putea sa nu fie un esec.. 🙂

 4. Dorin Lazăr

  Ah, sunt sigur că Apple Watch e profitabil, money wise. Dar omoară un concept care ar putea fi util. Bine, e în mâna celor de la Google să facă un sistem de wearables decent, să aibă și Apple ce copia.

  E un eșec ca produs în sine.

 5. Mircea

  ups, comentariul anterior a plecat prea repede… ipad-ul e de vina, nu io 😉
  voi (mai) credeti in povestea cu “nici un om nu e de neinlocuit”?
  ma uit la situatia Apple si incep sa imi conturez alte idei, sa imi schimb parerea.

 6. Tudor

  Singura problema serioasa care o vad acuma la smartwatches e durata de viata a acumulatorului intre incarcari – daca ar reusi sa faca un acumulator de dimensiunile alea care sa tina 7 zile la o utilizare normala, ar fi un success.

  Dar nici asa nu imi fac griji 🙂 – sunt o gramada de persoane care au smartphones care trebuie reincarcat odata la 2 zile maxim, dar nu au nici internet pe el..

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.