APTI și furtul de pe internet

Citeam știrile în dimineața asta și am izbucnit într-un râs aproape isteric; și o să vă invit să râdeți alături de mine.

Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut luni, 5 noiembrie, în primă instanță, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de internet fix, respectiv RCS&RDS, Telekom România (fostul Romtelecom), UPC, Nextgen (firma de cablu a Telekom), DCS și AKTA la mai multe site-uri web cu filme piratate, pentru încălcarea drepturilor de autor. Decizia, despre care a scris inițial Profit.ro, poate fi atacată în 30 de zile de la comunicare, la Curtea de Apel București.

Nu, nu asta e partea importantă; e oarecum normal să ceri blocarea site-urilor care piratează conținut pe motiv că fac ceva clar ilegal. Nu, ce e absolut amuzant e ce zice APTI, o chestie care se traduce ca „Asociația pentru Tehnologie și Internet”: Nu e prima încercare de blocare a unor site-uri prin DNS. Soluția e una singura – învățați să folosiți Internetul liber, în afara cenzurii.

Și băieții de la APTI merg mai departe și le explică oamenilor cum pot ei să-și pună un alt DNS, spunând, practic, că e ok să furi în continuare, hai să-ți explic la ce ore să intri în casele oamenilor și cum anume să desfaci seiful când nu sunt acasă.

Pot pune pariu că Manolea e unul din ăia care se revoltă în mod artistic la angertainment-ul pus în scenă de PSD, e genul care urlă că nu vrea să fie o nație de hoți, și că justiția trebuie apărată de hoți. Și că nu-i trece nici măcar o secundă prin cap că s-ar putea ca el să fie problema.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.