Aspecte tragi-comice ale farsei revoluționare din ianuarie

După multe zile a apărut, grandios, un grup din piață care are și revendicări. Grupul care s-a botezat Consiliul Național al Societății Civile (e drept, nu e la fel de impozant ca Frontul Democrat al Salvării Naționale, nici la fel de izbăvitor) are în sfîrșit niște revendicări. Un fel de cartă a drepturilor omului românească: mai grandioasă și mai completă.

Cerințele lor sunt simple: ei vor demisia președintelui și alegeri anticipate locale, generale și prezidențiale pe undeva prin septembrie. De la acest vid de putere care se creează, ei cer luarea unor măsuri pentru interzicerea fraudării alegerilor, mai ales prin abrogarea articolului de lege prin care fraudarea alegerilor se face prin cerere scrisă și semnată de cel puțin 40 de persoane. După care aduc 12 puncte spumoase și inconsistente din punct de vedere politic pe care le vor negocia, desigur, cu cei demiși. Sau ceva de genul. Prima cerere e cea mai puternică; e și cea mai detaliată, și este și cea mai ușor de obținut. Vorbim de, citez,

“dreptul inalienabil și neîngrădit la muncă decentă, fapt ce presupune:
a) Locuri de muncă garantate, indiferent de vîrstă, persoanelor majore, prin contracte colective și individuale
b) Libertatea alegerii locului de muncă
c) Salarii decente
d) Protecție socială
e) Dialog social
f) Pensii decente
g) Alocații pentru copii
h) Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilități.”

Perfect. Cum de nu ne-am gîndit la asta? De bună seamă, ceva e în neregulă cu societatea – cînd niște idei atît de bune pot fi puse atît de succint. Și credeți că nu se poate? Sigur că se poate!!! Cum s-a construit băi, păduche capitalist, Canalul Dunăre-Marea Neagră? Nu cumva prin dialog social? Cum s-a construit băi porc imperialist Casa Poporului, singura clădire vizibilă din spațiu cu ochiul liber? Nu cumva prin garantarea locurilor de muncă? Și de ce să nu ne îndeplinim visul de decenii de a avea Bucureștiul port la Dunăre? Canalul Baziaș-București așteaptă să fie construit!!! (de ce nu și Baziaș-Brașov, că dacă nu suntem în stare să facem autostrăzi măcar să mergem cu barca pînă la București; evident, prin Baziaș)

Mai vreau să subliniez un aspect: faptul că românii nu muncesc pentru că aici, în România, Băsescu îi îngrădește, și nu-i lasă să muncește! Că ei vrea să muncește, da’ Băsescu nu îi lasă! E clar, tovarăși, demisia lui Băsescu e primul pas spre normalitate (al doilea fiind arestarea și condamnarea la muncă silnică sau reeducare a elementelor reacționare).

După repetarea unor articole din constituție (că dă bine, că proștii nu au habar ce e în constituția aia oricum) urmează faza simpatică cu “depolitizarea culturii” pentru că, desigur, cultul personalității lui Băsescu se vede pînă și în piese precum cele de la Inna:

(da, e mare acolo, deci marinarul, înțelegi??? Trebuie ceva liber de politică, deci un munte sau doi să ne amintească de bărbăția acestor mari bărbați născători de națiune numiți Ponta și Antonescu)

Nu mai detaliez fazele cu ‘depolitizarea armatei’ (nu o să mai fie subordonată președintelui, ci unui arhanghel apolitic, probabil Gabriel).Ajung însă la cea mai spumoasă dintre prevederi este cea prin care se prezintă cei care vă fac manifestul. Prevederea este următoarea:

11. Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si ‘lustratiilor’, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.

Ați înțeles? Vrem să re-aducem în față pe cei care au fost acuzați de poliție politică, interzicerea oricărui gînd referitor la o lustrație (că și ei ie oameni, nu?), pentru că actualul sistem electoral este ticălos pentru că, desigur, sunt niște prevederi legate de infractori condamnați (numele Dorin Lazăr Maior ca semnatar vă zice ceva?) sau foști colonei de securitate și alți indivizi care au colaborat cu ei, și care acum pozează în niște bieți pensionari.

Acum, că s-au prezentat cum trebuie, așa-i că vreți să pice guvernul?


(imnul cu tentă rusească din clip este absolut genial, și super-potrivit cu acest consiliu)


12 Replies to “Aspecte tragi-comice ale farsei revoluționare din ianuarie”

 1. Andreea

  Aaa, sa-ntelegem ca ne facem comunisti din nou? Sau, de fapt, n-am fost niciodata altceva? Sa fie chiar atat de puternica magia ciolanului?

 2. Dorin Lazăr

  Păi eu mă simt ca într-un nou 1947. Adică atît de pe față sunt făcute treburile… Îți dai seama că încep să mă gîndesc serios la emigrare sau la rezistența în munți.

 3. Andreea

  Il prevad, e chiar dupa colt. (Nu de alta, da’ lucrez un pic mai incolo de Universitate. In fiecare seara cand plec de la birou, mi se pare o aventura.)

 4. Dorin Lazăr

  🙂 Măcar trăiești palpitant revoluția. Poate ai norocul și te pun pe listă mai sus, la ăia care trebuie eliminați cît mai rapid și fără dureri.

 5. Andreea

  Dar cred trebuie sa fiu eliminata? Tin la viata mea, palpitanta cum e ea. (romanul s-a nascut poet, poate-ar fi cazul sa ma mut in codru?…)

 6. iulian

  ……te contrazic……..singura constructie care se vede din spatiu este marele zid chinezesc si la capitolul cladiri cred ca pentagonul dar nu cred ca se vede cu ochiul liber.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.