Assassin’s Creed (2017)

Primul film văzut pe 2017 ar fi o dezamăgire dacă nu cumva m-aș fi așteptat să fie așa. Filmul nu e slab. Din contră, e un film foarte ok, ușor de priceput și de savurat pentru orice fan al francizei.

Pentru cei care nu știu despre ce e vorba: un criminal este condamnat la moarte, dar în loc să fie executat este dus într-o locație exotică unde niște oameni de știință vor să-i intre în amintirile ancestrale – amintirile unui strămoș de-al lui din anul 1492. Pentru asta folosesc un aparat special numit Animus (un pic diferit de ce era în jocuri) cu care intră în amintirile individuui, în speranța că vor descoperi un artifact ce le va aduce (într-un mod neexplicat suficient) stăpânirea întregii lumi.

Assassin’s Creed este un film mediocru din punct de vedere al acțiunii – este un pic mai lent decât ce ne-am obișnuit, iar scenele de arte marțiale sunt foarte slab coregrafiate (cu întreruperi la jumătate de secundă, menite să te amețească dar să și taie din curgerea naturală a secvențelor). Dar mediocru nu înseamnă slab (e o chestie pe care lumea o uită în ziua de azi). Din contră, cred că fanii seriei de jocuri vor putea să îl guste – iar cei care nu cunosc jocurile, Humble Bundle are o ofertă genială unde cu 15$ puteți să luați cele mai bune jocuri din serie. Vedeți că oferta lor expiră în 11 zile!

E un film pe care l-aș vedea numai la cinematograf – pentru simplul motiv că are câteva secvențe „epice”((știu că nu le zice așa în română, lătrați la altă masă)), mai ales secvențele în care e urmărit vulturul. Și da, pentru a înțelege metafora legată de vultur (Aguilar, e acolo :D) va trebui să jucați câteva jocuri bune, și poate și să urmăriți seria de benzi desenate. În orice caz, cinematografia e într-adevăr la nivel înalt, măcar în câteva cadre luate de la înălțime și o secvență sănătoasă de parkour cu arme în Andaluzia.

Assassin’s Creed e un film de văzut, dar nu e un film de nota zece. E un film de nota 7-8 – mediocru, dar digerabil. Sunt curios cum se simte pentru un om care nu știe nimic despre universul AC – dacă a fost o introducere acceptabilă sau nu. Și da, Fassbender nu joacă deloc rău, e credibil în rolul lui Cal.