Ateu cu PSDomnul

Cum recunoști un ateu pe Facebook? Are foarte multe postări care conțin cuvîntul “Dumnezeu” sau “creștinism”. Cum identifici un candidat la președenție ateu? Dă mîna cu BOR și se laudă cu stilul lui deosebit de creștinism, de parcă ar fi schemă de karate.

Realitatea e că ateismul e o alegere incomodă în România. Larga masă a populației încă e dominată de niște instincte medievale, dovadă și părerile votanților de la mitingul aviatic PSD (la cît de aerieni sunt oamenii ăia, doar miting aviatic putea fi). Acum, e drept, și reporterul i-a vînat pe cei mai reușiți dintre ei, dar nu aș putea spune că votanții PSD nu moștenesc același profil mental.

În situația asta, și tovarășul Ponta a lăsat-o mai moale cu ateismul și a devenit deodată un mare apărător al creștinătății și al unității naționale. Călare pe un cal alb, cu lancea pregătită să sară în apărarea imaculatei România. Mai lipsea din spatele tovarășului o carpetă cu Răpirea din Serai, ca să fie sigur că e 100% român, nu ca Iohanis ăla care nici măcar nu are covor cu Răpirea pe perete!

Ah, Dorin, dar cum știm noi că Ponta e ateu? Ah, nu știm, desigur, vorbim aici de o situație sută la sută ipotetică. Dar vorbim totuși de un individ care pe la începutul anilor 2000 spunea cît de dor îi e să mai participe la un protest socialist violent, că idolul lui e Ernesto Guevara și că un socialist adevărat are ca religie revoluția și marxismul. Nu știu de ce ne-ar mira, însă, pentru că totuși, vorbim de cel mai iubit discipol al lui Ion Iliescu.

Dar Ponta e un ateu deștept. El înțelege că fiecare are o percepție diferită asupra creștinismului, și știe că pentru un politician adevărat Dumnezeu e o unealtă de manevrat oamenii. O unealtă pe care o folosește. În rest, încredere în PSDomnul. Adică, mai exact, Pile, Șpăgi, Devalizări.

Calarasi_combinat


One Reply to “Ateu cu PSDomnul”

  1. Catalin

    Este de luat totusi in calcul un aspect. In Romania, numarul celor care vor pomana de la stat sau sa faca smecherii este mai mare decat numarul celor care vor sa munceasca pentru bani. Iar asta favorizeaza partidele de stanga. Daca Victor Ponta face un infact si moare maine, o sa fie inlocuit de unul la fel ca el, si tot la acelasi lucru se va ajunge. Ca sa fie schimbati politicientii, intai trebuie schimbata mentalitatea. Probabil in momentul in care majoritatea populatiei din tara va vrea sa munceasca si va sti sa fie in acelasi timp sa se faca respectata (adica cand oamenii vor lua atitudine daca X face afaceri cu statul sau daca vor fi abuzati la serviciu, etc.), partidele de stanga vor pierde teren.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.