Azi trebuie să scriu ceva pe blog

Adică nu trebuie, da’ parcă ar fi mișto, altfel se fac pe la colțuri pânze de păianjen.

Aș comenta un pic politica pe scurt, dar m-am depărtat atât de tare de subiectul ăsta încât nu văd ce contribuție aș aduce. La ce bun să vin eu să mai fac bulbuci la gură când sunteți cu toții nervoși deja? Ajută pe cineva? Pe mine nu.

Nu că aș zice că e rău că comentați de politică. Probabil dacă nu ați comenta voi aș face-o eu, și serios, chiar am lucruri mai bune de făcut decât să mă pun să analizez ce face Nea Tudose din capu’ țării. Deci serios, e bine, keep up the good work, eu doar nu o să mă bag.

V-aș povesti despre Star Trek, că am terminat în sfârșit Deep Space Nine la vreo doi ani de când a început Ovidiu să mă bată la cap că e cel mai bun Star Trek. E bun, nu zic nu, are mai multe sezoane de coerență față de TNG, deși mi se pare că poveștile din TNG sunt mai bune, dar Sisko e mai tare ca Picard. Și am impresia că Janeway e mai tare ca Sisko, dar acu’ urmăresc Voyager, primele două sezoane sunt slabe la toate Star Trek-urile.

Ceea ce îmi amintește că apare un nou serial Star Trek. Primul care e dominat de femei (nu doar condus, ca Voyager). Și mă întreb cât de ușor de digerat va fi, pentru că nici TNG, nici DS9, nici Voyager nu au fost foarte convingătoare de la primul sezon. În lumea de azi mai avem răbdare să investim într-un serial care e cât de cât meh la început?

Nu prea cred. Mă uit la Game of Thrones, sezonul 7, și cum oamenii au refuzat să vorbească de el primele două episoade pentru că nu se întâmpla cine știe ce. Cum a murit cineva, pac, toată lumea cu spoilerul, dar e drept că oamenii acum funcționează numai pe stimulare directă, nu mai investește. Puțini sunt cei care au apreciat primele două episoade din sezonul 7 pentru că se vede că construiesc ceea ce va urma restul sezonului. Și când ai o bătălie cu dragoni… yupiii!

Trăim doar pe stimuli direcți, nu investim. Totul trebuie să se întâmple repede, să fie încărcat, puternic, exploziv, dacă se poate o explozie continuă care să țină o oră. După care, osteniți, să așteptăm următorul episod, sau să căutăm pe net următoarele episoade furate de vreun hacker care vrea și el niște bani ca să nu dea drumul la episoade cu două zile mai devreme.

Revenind la Star Trek, cred că o să fie greu să devină convingător. Mai mult ca sigur își va aliena vechii fani și-l vor face pe Picard să pară un tip ultra-conservator. Dar e bine că repornește seria, adevărata valoare a Star Trek e în seriale, nu în filmele de cinematograf.

Ce s-a mai întâmplat interesant? A, eterna discuție cu manelele care nu sunt cultură. Nu mai dau link-uri, că devine obositor să repet aceeași poveste. Noi neînțelegând că cultura e o chestiune observabilă, nu e o chestie pe care o faci. Chiar, cei care sunt plătiți să „facă cultură” nu o fac, pentru că au zero spectatori, în afară de faptul că consumă niște bani de la buget, actul lor cultural are zero impact.

Cum resimțiți astăzi FITS-ul și TIFF-ul? Mai știți cine a câștigat marele premiu de la FITS? Mai știți cine a câștigat marele premiu de la TIFF? Întrebări retorice, desigur, că nu s-o obosi nimeni să-mi răspundă la ele.

Acesta e doar un exercițiu de scriere. Mi-am dat seama că vreau să scriu din nou, dar îmi lipsește exercițiul, așa că de ce să nu încep cu o postare pe blog?

Abia aștept noul ST

7 Replies to “Azi trebuie să scriu ceva pe blog”

  1. Dorin Lazăr

    Văzusem la ei pe site ceva de genul:„Anul acesta au fost inaugurate cinci noi stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru: KLAUS MARIA BRANDAUER actor, regizor de film; EIMUNTAS NEKROŠIUS regizor; JOËL POMMERAT dramaturg, regizor; NEIL LaBute regizor, scenarist si dramaturg; KAZUYOSHI KUSHIDA dramaturg, regizor si actor. Evenimentul organizat sâmbătă, 20 iunie, de la ora 18:00, a fost continuat de la ora 19:00, printr-o Gală ce a adus pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor sau reprezentanții acestora, dar și pe regizoarea Gianina Cărbunariu și actorul Marian Râlea, care au primit în semn de excelență pentru activitatea în teatru premiul Iulian Vișa, și respectiv premiul Virgil Flonda. De asemenea, Joseph Melillo, director al Brooklyn Academy of Music (BAM), a primit din partea organizatorilor Premiul pentru viziunea și excelența în producerea de evenimente artistice la nivel mondial. Recunoaşterea partenerilor festivalului, care au acordat un sprijin considerabil în realizarea acestei ediţii, a fost marcată prin oferirea a două premii speciale, pentru compania Takata și pentru Raiffeisen Bank. Gala Celebrităţilor este un eveniment realizat în parteneriat cu TVR și va fi difuzată sâmbătă, 27 iunie, de la ora 21.00, pe TVR 1.”

  2. ali G

    Calde salutari! Am ajuns pe site-ul tau prin articolul Vanzatorii de fum, si mi-a placut atat de tare incat am citit si comenturile. Mi-a atras atentia comenturile lui Calin Donca ce s-a simtit lezat ca nu l-ai ridicat in slavi, pentru ca el este salvatorul lumii. Mi-ar fi placut sa pot publica comentul la acel articol dar fiind foarte vechi nu se mai pot publica comenturi. Iata pe marele corect Donca http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/salve-de-tun-o-firma-de-brokeraj-care-presteaza-ilegal-tapeaza-de-bani-oradenii-creduli-98516.html

    P.S. Daca poti sa ”asezi” comentariul la postarea cu vanzatorii de fum ar fi perfect. Cine stie cum mai intra si alti oameni si sa vada cine este marele Calin Donca.

    Toate cele bune!

Comentariul tău (dacă comentezi prima oară, comentariul va ajunge în moderare)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.