Bacalaureatul lovește din nou

De data aceasta sub centură. O ultimă postare, sper, despre toată tevatura în legătură cu bacalaureatul 2011.

Într-un exemplu de verticalitate unic în lume, un exemplu de verticalitate tipic românesc, și aș putea să bag mîna în foc că și salutat de antene, un rector de la o căpușăuniversitate privată anunță că va primi elevii și fără bac, pentru că , normal, loazelebieții liceeni au fost prea stresați de corectitudinea de la bac. Șocant, dar corectitudinea de la bac îi forțează pe universitari să facă aceste mici abuzuri – desigur, în ideea că ei trebuie să îi învețe pe viitorii studenți valorile europene, științifice și știți ceva? Nu mai pot să spun toate mizeriile astea cu zîmbetul pe buze.

Dacă este ceva ce mă irită cel mai mult e felul în care corupția își găsește noi și noi justificări. Pentru că articolul acela este o dovadă a cît de corupți suntem noi, românii, în sufletul nostru. Găsim orice posibilă justificare pentru a nu face lucrurile să fie corecte, nu? Dacă se poate fura, dacă se poate emite o diplomă pentru niște bani… de ce ne mai pierdem vremea? De ce să dureze 3 ani facultatea? de ce 2 ani masterul? de ce nu îi faceți masteranzi din clasa a IV-a – în fond, multe din locurile de muncă care necesită ‘studii universitare’ s-ar putea face foarte bine și cu doar patru ani de școală.

Așa că de ce să mai menținem minciuna? Hai să ne dăm diplome de masteri în clasa a VIII-a. Asta pentru că și-așa liceul e tot o beție și-un chef, iar facultatea, să fim serioși, e doar o prelungire a liceului.

Și ca să știți de-acum, dacă Funeriu o să iasă la înaintare cu ‘retragem acreditarea lui X care a făcut treaba asta’, mă are ca fan pe viață.

Chiar, are cineva curaj să exploreze care este opinia antenelor în legătură cu această îndrăzneață luare de atitudine? Sunt curios cît de jos au curaj să meargă.


2 Replies to “Bacalaureatul lovește din nou”

  1. Raluca

    Sunt curioasa daca si alte universitati vor opta pentru varianta asta. Deocamdata, tu ai auzit de aceasta universitate privata din Iasi? Eu nu. Plus, e a common known fact ca universitatile private din Romania nu sunt dintre cele bune, ca sa nu zic ca sunt de joasa speta. Yeah, lower decat astea de stat.

  2. Dorin Lazăr

    Universitatea asta anonimă din Iași mai mult ca sigur că merge în cercuri înalte – doar Harvard și Princeton îi mai ajung la nas. Natural, au de unde să recruteze pentru că, normal, și cel mai prost care nu a luat bacul în România e mai deștept ca alții care l-au luat ca proștii în Franța, să zicem. Păi… el nu are bac, dar intră la facultate, cine mai e ca el?
    Chiar dacă sunt slabe, sunt sigur că nu o să se ralieze foarte multe facultăți de stat la treaba asta – poate doar astea particulare, care au nevoie de bani și acum proștii ar putea să plătească ȘI mai mult ca să aibă diploma aceea 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.