Bacșișul la pizza și eroii de la bere

Ca să continui pe tema săptămânii, vă mai amintiți de eroii care i-au huiduit pe cei de la ANAF în Vamă? Erau mulți, erau meseriași, la ei acasă, erau toți cu o bere la bord. Erau toți „croitorașul cel viteaz” cu „7 dintr-o lovitură” tatuat pe piept.

Unde sunt eroii ăștia atunci când, cu o nesimțire ieșită din comun, Eugen Teodorovici ne învață cum procedează el când vine băiatul cu pizza la el acasă, când prim-ministrul cel viteaz, Ponta, ne minte în prostie, când ăia „de sus” stabilesc normele idioate după care suntem furați, unde mai sunt eroii de tavernă?

Sau sunt doar niște bețivi penibili care iau la bătaie pe ăla mai slab ca ei? Care a stabilit că cretinul care trece pe lângă el trebuie bătut pentru că nu are șapcă, în schimb când vine unul pe măsura lui se fofilează, se ascunde în spatele sticlei de bere, bagă capul în nisip ca struțul și speră că nu va fi el cel atacat? Ah, sigur, poate se răzbună el pe trepădușul pe care Ponta îl trimite să verifice că băiatul de la pizza nu a luat bacșiș. Se răzbună în Vamă, la beție, urlând ca proștii.

Ei sunt bețivii de Vamă, cei foarte enervați care mă învățau definiția cuvântului „imbecil” zilele trecute, revoltații de la bere. Niște lași, niște fameni, eroi de tavernă pe care îi oprești din isterie cu cel mult o palmă. Sunt capabili să vină la mine să-mi explice ce cretin sunt eu, o să comenteze disperați că „bă, ce penibili sunt ăștia”. O să facă ce? Exact, nimic.

Spuneam în postarea de ieri că toată lumea se plânge, nimeni nu contestă nimic. O populație revoltată, băieți, nu reacționează așa. O populație revoltată luptă, vorbește, spune lucrurilor pe nume și două zile mai târziu, nu doar atunci când, intoxicați de bere, văd pavlovian scris ANAF și urlă disperați.

Bă, băieți, nu ANAF e problema. Nu pumnul care îți învinețește ochiul e problema, ci persoana care ți-l plasează. Nu te bați cu extremitățile, mă, că acolo e ca la balauri, dacă tai una cresc șapte la loc.

Dar România lașă nu are decât eroi de tavernă. Suntem în momentul în care România emite cea mai absurdă piesă de legislație, cea a impozitării bacșișului, un moment Kafkian de-a dreptul, iar cretinii ce fac? Unde e revolta populară? Ah, în Vamă, la bețivi.

Maimuțe, mă, cum ziceam. Victime suferind de sindromul Stockholm. Încă nu pot să uit că generația asta, fluierașii de Vamă, violenții de la bere, cei nemulțumiți, sunt foarte capabili să înjure, dar ei sunt cei care l-au pus pe Ponta prim-ministru. Ei sunt cei care erau sătui de dictatura lui Băsescu. Sunteți mari meseriași, mă, sunteți capabili să luați la înjurături un blogger care vă spune care vă e problema, în schimb când sunteți umiliți de ăia de sus. Așa meritați, mă, așa meritați. Maimuțe.