Bi mai velăntain

Această primăvară ne va primi mai iubiţi şi iubitori. Cum aşa? Există un secret. Repertoriul pe note de primăvară propus de o companie care ne hrăneşte.

Să vedem ce ne va face să împrăştiem mai multă dragoste. Să fie: Crezi în dragoste la prima vedere sau mai e nevoie să mă vezi încă o dată?. Sunt sigur că acum fetele din lumea întreagă se vor lăsa cucerite de farmecele tale masculine. Dragostea la două vederi va umple străzile oraşelor României.

Poate însă va fi expresia: Tatăl tău este terorist pentru că tu eşti o bombă. Amor palestinian pe note de colesterol.

Ce ziceţi de: Unde ai umblat toată viaţa mea?. Această interogaţie simplă nu poate fi folosită pentru prima dragoste, pentru că se simte în vocea celui ce-o invocă o urmă de regret. E iubirea regăsită pentru prima oară, varietate unică a iubirii apriorice pentru sufletul pereche, cu care ne naştem. Întrebarea e retorică, răspunsurile posibile gen “cu bagabonţii prin cartier” sunt indezirabile.

Pentru cei care nu vor să se implice foarte puternic, dar vor să se manifeste, există o mostră de umor oftalmologic: Cred că am probleme cu ochii, nu-i pot dezlipi de pe tine. O afirmaţie fără echivoc, succintă, o situaţie excepţională, fără ieşire. Cu ochii smulşi din orbite, eroul liric nu poate folosi această zicere decît o singură dată.

Pe aceeaşi temă medicală avem variaţia spitalicească, de uz extern: Ai un pansament, m-am lovit la cap cînd te-am văzut.. Nu e o întrebare, e o afirmaţie! Eroul liric, probabil altul decît cel oftalmolog, observă că fata are un pansament, şi sugerează că i-ar trebui pentru lovitura cefalică primită de la rivalul liric.

O întrebare de sezon, dacă ar fi nins: Era alunecos sau de ce era să cad pe spate cînd te-am văzut?. Implică atenţia virtualilor parteneri, care vor examina împreună locul unde el a văzut-o pe ea.

Cea mai subtilă variantă, de departe este: Trebuie să sun în Rai să le spun că şi-au pierdut un înger. Eul liric aşteaptă o încurajare, un număr de telefon, pentru a vorbi cu stăpînul Raiului (Tatăl liric al fetei) despre posibilitatea ca îngerul (fata lirică) să fie pierdut, căzut. Aluzia sexuală este deloc subtilă, îngerul căzut, umanizat, tipic modernismului.

O frază de iubire cu iz intelectual: Trebuie să fi obosit(ă), ai umblat prin mintea mea toată ziua.. Un fel de Fill in the blanks, de data aceasta un simplu: găseşte eroarea. Ca răspuns nu sunt excluse jocurile erotice de la prima întîlnire care implică trimiterea în direcţii originare/erotice.

Genul informator: Ştii ce ar arăta bine pe tine? Eu!. Zis şi genul fotograf, atinge zonele erogene ale model-ling-ului atît de frecvent la noi…

Şi în sfîrşit avem un clasic al genului. Fraza finală, de încheiere, după ce toate frazele de mai sus au eşuat. O observaţie cinică, dar şi plină de regret: Scuză-mă!! Am observat că nu m-ai observat!. Nici nu e de mirare. Cu asemenea repertoriu de primăvară…

Vă urez funie solidă, şi săpun eficient.

Notă: frazele respective nu-mi aparţin, aşa cum nu aparţin nici companiei care le promovează sub mîncarea pe care o vinde.


3 Replies to “Bi mai velăntain”

 1. Raul

  WTF vorbeşti despre? 😀

  Habar n-am, şi am şi uitat de Valentin, dar mi-am adus aminte că se presupune a fi o sărbătoare americănească. Acum e clar că americanii iubesc sărbătorile în care cumperi cadouri, în special Crăciunul, şi cum una e cam putin, încă una ar prinde bine într-un an…

  Dar eu n-am văzut nimic curios întâmplându-se pe la americani în zilele fatidice de 14 februarie. Atunci cred că e, nu?

  Oricum, punctul este, dacă e importată de la americani, apăi eu n-am văzut produsul original. Deci se prea poate ca importul să fie mai de success decât “originalul”. Dar cum azi România e educată de colegiul Pro…

  Chiar, s-au strâns atâţia bani pentru talentul român nutrit la sânul Pro… a incubat ceva? Eu n-am auzit de nimeni.

  Oricum, nu ştiu ce se petrece prin ţară, dar m-am amuzat copios citind starea zilei Doriniene 🙂

  Cea mai tare: ” Trebuie să fi obosit(ă), ai umblat prin mintea mea toată ziua..” Iar eu trebuie să o spun unei găuri negre. (Am văzut un documentar despre găuri negre ieri şi nu mi-a mai ieşit din cap, aşa fac găurile negre ce să-i faci? :-D)

  Şi acum, imaginaţi-vă, vă rog, o gaură neagră obosită… Pe ce s-ar opri ea să se odihnească? Pfiu problemă de ziua Valentinului!

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.