Biletul

  Acum ceva vreme am închis televizorul. Cînd spun ‘acum ceva vreme’ spun de fapt acum cîteva luni, poate un an. De un an nu mai urmăresc ştiri. De un an nu mai urmăresc talk-show-uri, de un an nu mai sunt la curent cu ştirile.

Am fost în Bucureşti. Cu treabă. Pentru că nu am prea avut alte opţiuni (nu m-am simţit prea grozav în camera de hotel) am dat drumul la televizor. Aceeaşi poveste de acum un an (sau doi?) Tăriceanu a intervenit pentru Patriciu şi Elena Udrea, Blonda de la Drept, vine să salveze situaţia. Prima oară am rîs, pentru că orice om cu capul pe umeri îşi poate da seama de ceea ce e evident. Am trecut peste, şi am zis că e o altă naivitate peste care se poate trece.

Am dat din nou drumul la televizor în seara asta, reîntors acasă. Am descoperit o ţară dată peste cap. O mizerabilă situaţie exploatată la maxim, fără pic de stil. M-am trezit, practic, într-o ţară haotic sedusă şi violată de un individ grobian, numit Băsescu.

Am urmărit pervertirea a tot ceea ce am ales acum doi ani şi ceva. Nu intru să detaliez legăturile politice. Nu o să vorbesc despre Patriciu, Udrea, Stolojan şi alţi trepăduşi de prin zonă. O să vorbesc despre spectacolul care curge la televizor.  Văd ‘analişti incoruptibili’ care îşi susţin pînă în pînzele albe linsul unei părţi (de obicei cea grobiană) sau a alteia. E vorba de un bilet, da? Tăriceanu e prost, aia e vina lui, Băsescu e infect, ăla e necazul nostru.

M-am uitat la emisiunea la care a fost invitat Paler. Un bătrîn care abia mai vorbeşte, cu vădite defecte de vorbire datorate vîrstei, dar în nici un caz defecte în gîndire. Este cel care a reuşit să tragă linie cel mai bine acolo: încă un pic, şi vom ajunge într-un stat poliţienesc sub piciorul lui Băsescu. Iar liberalii? Ar fi bine să dea jos tablourile cu Brătienii, nu au ce căuta acolo.

În ultimă instanţă, liberalii au rămas (ironic) ultima şansă pentru libertatea României. De data asta pericolul nu sunt neocomuniştii, conduşi de Năstase. Sunt neo-securiştii conduşi de Băsescu, curăţaţi de cei incomozi. Au rămas numai cei mai buni. The top of the top. La creme de la creme. Zic ironic, pentru că liberalii ăştia nu au nimic de-a face cu liberalismul. Sunt doar nişte oportunişti aflaţi la mijloc într-o furtună pe care ei nu o înţeleg. Şi nu o vor înţelege pînă cînd nu merg să cumpere de undeva un pic de coloană vertebrală.

Iertaţi-mi tenta politică bruscă. Sunt pur şi simplu scîrbit.


One Reply to “Biletul”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.