Blaxy Girls rock. NOT.

De ceva vreme văd clipul lor la Tv. Sunt îmbrăcate clişeu, cîntă în engleză în stilul de muzică indescriptibil care caracterizează Tokio Hotel (adică minori cu instrumente). Sunt manageriate de Costiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Ioniţăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, şi au ajuns şi la festivalul Callatis. Unde, ele însele stau ca mărturie, au făcut playback un pic defazat şi un pic falsat.

Pentru cei care nu-s de acord cu mine că a fost playback, ţineţi minte că şi la chitară se poate face playback, nu numai vocile pot fi pe bandă.

Problema mea mare: Ce Dumnezeu zic fetele astea? Nu pricep deloc, şi m-am chinuit să pricep, să nu credeţi că sunt rău gratuit. Chiar mă interesează să aflu despre ce e vorba, că sper (evident, în van) că în versurile respectivă există un strop de originalitate, altul decît vorbitul prea repede pentru a fi înţeles.

Şi acum pariurile:

 1. Cît va dura pînă cînd trupa se destramă? Pariu personal: maxim 2 ani.
 2. Cît va dura pînă cînd solista trupei va poza nud într-o revistă colorată? Pariu personal: în maxim 2 ani, sau pînă împlineşte 20 ani, care din cele două evenimente va veni mai tîrziu.
 3. Cînd vom auzi un strop de originalitate de la ele? Pariu personal: după ce Costi Ioniţă le ‘dă drumul’. Şi chiar înainte să se despartă.
 4. Ce a gîndit Costi Ioniţă în momentul în care le-a recrutat? Pariu personal: “Vreau nişte Pussycat Dolls pentru tinerii emo, deci pune-le nişte chitări în mîini”.

Pentru a elucida şi misterul “oare ce înseamnă Blaxy? Ce? ce?” e mai simplu decît aţi fi crezut: “Black Sea Girls”. Desigur, vor să devină celebre. Şi ne vom mîndri cîndva cu ele ca şi cu Cheeky Girls (numărul 4 în topul coşmarurilor britanicilor).

Ce ziceţi? Manea cu gust de rock? Aşa pare. Dar hai să le dăm o şansă. Florin Grozea de la HiQ pare un pic mai apreciativ decît mine la adresa lor. Fie şi doar pentru faptul că le urmăreşte dezvoltarea.

(later edit): Am găsit şi clipul de mai jos, unde arată cît de bine se descurcă ‘mai live’.

Motivul pentru care există postarea asta: doar să reamintesc faptul că muzica rock vine cu mesaj şi muzica rock se cîntă live. Cele două ingrediente pe care Ioniţă nu are cum să le priceapă. Poate Bleacsele o să se prindă şi o să schimbe foaia. Dar nu cred că au cum să-şi dea seama de lucrurile astea, şi o să fie doar nişte produse pentru ‘producătorul’ Costi Ioniţă.


10 Replies to “Blaxy Girls rock. NOT.”

 1. Ovidiu C.

  Este playback pe faţă. Melodia este mult prea uniformă. Nici măcar trupele mari care au concertat zeci de ani nu sunt în stare să cânte refrenul de două ori identic (de altfel nici n-ar avea vreun haz, e mai „fun” să schimbi puţin şi să cânţi cu publicul). Şi apoi, unde este violoncelul ăla care se aude in diverse părţi ale melodiei? Nu am văzut aşa ceva pe scenă. A, şi la sfârşit au trebuit să-i dea microfonul mai tare când a prezentat trupa. Riiight… back to work, n-am timp de prostii.

 2. Ovidiu C.

  A, şi încă o chestie: cineva ar trebui să le spună fetelor că atunci când cânţi la chitară mişcarea se face din încheietura mâinii (sau cel mult din cot la bătaie). Nu se dă în halul ăla din umăr pentru că, pe lângă faptul că nu ai nici un control te mai alegi şi cu o tendonită ceva şi e păcat.

 3. teatimeandsmokes

  1. eu le dau un singur an de pseudovitalitate muzicala sau sute de ani de obscuritate pt ca eu nici inainte nu stiam d ele..so…din cate ma “doare” pe mine..daacaa nu le-au luat in ziua respectiva d p plaja e lucru mare…din versuri am inteles ceva de genu “if u wanna be with me u gotta change the..pippe?”
  2. ma abtin…
  in rest..nush…crek 3 era retorica iar Costi costita crek le-a ales cu degetu’…a nu se interpreta vreo perversitate…

 4. dorinlazar

  Fetele sunt alese, mai mult ca sigur, cu intenţie. Există o zonă muzicală pe care nimeni nu mai poate să o exploateze şi Ioniţă încearcă.
  Nu zic că fetele nu sunt talentate. Poate chiar le-a ales pentru că sunt talentate. S-ar putea să fie, dar să nu fie în stare de mai mult deocamdată. O să sfîrşească însă destul de rapid pentru că mediul social şi mediul muzical românesc sunt ambele corupte pînă în măduva oaselor. Şi direcţiile sunt clare.
  Sunt curios, totuşi. Îmi plac oamenii care întrec aşteptările.

 5. Roxa

  Ce naiba fac astea ? :)) Oricine-a tinut vreodata o chitara in mana isi da seama de ridicol. Penibile, ca multe altele, dintre care ai ales tocmai tu exemplul infiorator. 🙂

 6. dorinlazar

  @plm: dacă a fost o încercare de ironie nu a funcţionat.
  @Roxa: Păi nu ştiu ce fac, probabil vor şi ele să TokioHotelească în stil Pussycat Dolls. Cu chitări, dacă se poate.
  Tot ce ştiu e că pentru a lansa o formaţie de (pseudo)rock în universul ăsta, trebuie să-i pui să cînte live şi să repete zece ani împreună înainte.

 7. Andra

  Le-am vazut cantand live la Arad. Electrizante. Mici, frumoase si talentate. Da’ noi pana nu trantim tot ce apare nou si bun, pana nu-i trimitem in Strainezia nu ne simtim bine. Pe urma, incercam sa-i aducem acasa. (Costel Busuioc de exemplu. )

 8. dorinlazar

  Eşti naivă. Costel Busuioc nu avea nici o şansă pentru că dacă ar fi cîntat în România, ar fi cîntat manele 😉
  Cît despre ele mici şi electrizante… Degeaba, dacă în cele două apariţii pe care le-au avut cît de cît publice au falsat şi au mimat cu neruşinare.
  Un om ‘tare’ nu face rabat la calitate, niciodată. Pînă nu înţeleg şi ele lucrul ăsta, şi nu înţelegem şi noi chestia asta nu o să avem nici talente reale, nici rezultate artistice extraordinare.

 9. centrefold

  Dumnezeule, sunt din Romania ??? 🙂

  Inseamna ca o sa mai aud de ele o vreme…. 🙁 pana i se satura lui Costi de ele

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.