București, Budapesta, tot aia

În momentul în care cineva te strigă pe alt nume, acel cineva are o problemă. Cînd mai mulți te strigă pe alt nume, ai o problemă de identitate. Cînd în loc să-ți înțelegi problema de identitate și să ataci problema de fond, începi să te dai cu fundul de pămînt să spui: “Mă, eu sunt Iiiiiiics, nu IIIIIIIgrec!”… Ești copil.

Bucharest is not Budaptest, via Eftimie

Iar Bucureștiul e copil. Nu pentru că ROM, o echipă de vreo 10-20 de oameni, face o campanie cu Bucharest is not Budapest. Nu pentru că ROM îi reproșează solistului de la Iron Maiden (care a mai fost în România și a recunoscut greșeala precursorului său) că s-ar putea să nu știe care e numele orașului.

Nu, Bucureștiul e copil pentru că această campanie a fost luată de toată lumea în brațe și iubită la disperare.

Măcar brașovenii au fost mai deștepți. Și-au scris numele orașului pe dealu’ ăla mare de-i zic bucureștenii ‘munte’. Așa, să știe și Natalie Imbruglia unde e, oricît de trotilată ar fi. Bucureșteni, ce ziceți, nu faceți un munte de gunoi să scrieți pe el numele orașului?

Just sayin’.


4 Replies to “București, Budapesta, tot aia”

  1. Dorin Lazăr

    Neither. Într-o vreme aș fi răspuns Budapest. Dar Bucureștiul e din ce în ce mai ok, iar Budapesta din ce în ce mai în urmă. Acum e un mare dubiu. Prefer, cred, Viena. 😀

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.