Buuun, deci ce vedem la Tv?

Prima reclamă care răsună cristalină din Televizorul meu (cu T mare că aşa e frumos) e reclama despre bărbaţii care nu trebuie să ceară. Niciodată.

Chestia asta îmi face imaginaţia să zboare. Îmi imaginez bărbatul trecînd printr-o piaţă plină ochi cu femei ce curg extaziate ca Dunărea la inundaţii. El merge la un magazin, se îndreaptă spre vînzătoarea umedă de emoţie căreia îi face cu ochiul. Ea se uită nedumerită la el, el mai face o dată cu ochiul, şi încă o dată, muzica suavă ce curge pe fundal se întrerupe cu zgîrietură de pickup cînd vînzătoarea îi aruncă nervoasă: “Da’ zi odată ce vrei că stă lumea la coadă!!!!!!”

Să lăsăm acest efluviu emoţional să treacă, urmează ştirile.  Care ştiri? Alea din ‘sport’.

 • fanii Dinamovişti s-au bătut, iar “Leonidas” Borcea ne spune că fanii au fost provocaţi. Cunoaştem simpla prezenţă a oricărui non-dinamovist îi provoacă pe indivizii ăia, dar nu aţi sesizat esenţialul. “Leonidas”. Ştiţi care e faza? Eeee, eu ştiu. Da’ ştiţi de ce ştiu? Că am fost la filmul 300 (150 de cupluri, vorba rapidiştilor). Iar Leonidas e regele spartan. Eeeeei? ce ziceţi? Tare, nu? Cert e că şi ăsta a dat în patima GigiBecaliană. România
 • CFR Cluj a fost ‘lucrată’. Arbitrii n-au valoare că nu văd offside-ul.
 • Steaua s-a cazat la hotel de 5 stele. (ştire sportivă foarte importantă)
 • “Fiecare meci e important” ne spun şefii unor echipe oarecare. De trei ori în acelaşi reportaj, ca să pricepem. Da? Deci fiecare meci e important – mai ales “Subcultura Bragadiru” contra “Şpaga Ferentari”.
 • Din nou despre Steaua şi meciul de la Lubin – retrospectiva a ceea ce au făcut ăia pe-acolo. Adică, nu mă înţelegeţi greşit, e vorba de ştiri de vreo 5 zile, puse la dospit. Printre altele, statuia papei l-a întîmpinat pe Hagi cu braţele deschise. Cred că de-aia au ridicat ăia statuia acolo. Ca să-l întîmpine pe Hagi cu braţele deschise. Apoi, un fragment în care Regele (Leonidas? SURPRIZĂ: NU!) se enervează şi deci reacţionează. Gigi a încurcat maşinile.
 • Apoi ştirea bombă: lui Mititelu i-au trimis adversarii o muscă?!?!?! să-l încurce. La un interviu. Luat de o televiziune absconsă. Cine e Mititelu – se ştie, unul Mititel. (pentru cei care chiar nu ştiu, e un alt guraliv de pe ecrane).

Astea sunt ştirile sportive. Observaţi lucrurile importante: rezultate, performanţe atinse de sportivi… Îmi place, profesionalism, tată.

Dar urmează deliciul fanilor, ADEVĂRATELE ŞTIRI. Adică, cum s-ar zice, grosul. Să le vedem:

 • Restaurant făcut cenuşă, un pompier s-a ars la mînă şi are nevoie de îngrijiri medicale. Amazing, un pompier s-a ars la mînă, aşa de mare e catastrofa!!! Guess what? Eu l-aş fi luat la întrebări ce proceduri de intervenţie nu s-au respectat, dar ştiriştii erau mai interesaţi de felul fascinant în care ardea, filmînd din toate unghiurile.
 • Sinucidere într-un motel. Fraze scurte, vorbire gravă. Interviuri cu babe isterice şi moşi plîngăcioşi. Nici nu-ţi mai pasă de aia care a murit, îţi vine să crăpi de tristeţe de la tristeţea unei babe colaterale. Da, nu înţeleg eu gravitatea faptului
 • DN1 înseamnă Drumul Nervilor 1. Uite, dom’le, ăsta da profesionalism. Informare. Nu mai e Drum Naţional, ci Drumul Nervilor. Sau, mai meseriaş, Drumul Enervărilor, că e şi Drum European. Suntem tari, facem jocuri de cuvinte 😉
 • Foc în centrul Constanţei, ceartă între două familii. Nu, e alt foc. Pe bune. Ştiu că pare ciudat ca doi oameni să folosească chibrite simultan în aceeaşi ţară, dar pentru ştirişti e şocant. Se vede un pattern, încă un pic şi chemăm psihologul.
 • De la dragoste la ură e o aruncătură de cuţit” – şi-a atacat iubitul să-i taie penisul. Motiv: ca să sufere. Are dreptul să nu zică nimic şi ştie că poate fi folosit împotriva ei, dar totuşi le declară ştiriştilor stînd cu spatele că a vrut să se răzbune. Bobbit 2 era amanta prostită de un tip însurat.
 • Drumuri cu ghinion, accident, răniţi. bla bla bla. Nici o urmă de simpatie pentru cei răniţi. Pentru că maşinile nu erau suficient contorsionate, ştiristul le filmează îndeaproape – şi cea mai mică îndoitură pare distrugere enormă…
 • Din nou despre DN1. Yeah, o mulţime de oameni care nu au ce face acasă şi merg să împută cu maşinile Valea Prahovei. meh, dacă ştii că nu se poate trece uşor pe-acolo, ce te mai chinui? Ia şi tu un tren, dacă e urgenţă.
 • Mai nou e rău că e frig noaptea: 3 grade la Miercurea Ciuc. Extrema a fost înregistrată prin anii ’60, -3 grade. Ne alarmăm. Le plîngem de milă ţăranilor din piaţă care mor de frig că nu au venit noaptea pregătiţi cu haine.
 • Un vas cu turişti a eşuat în Dunăre.
 • Bătăuşii dinamovişti au fost identificaţi. Unul singur. Şi mai e un buzoian. Deci 2. Un meleu cu zeci de oameni, dar doar unul e scos vinovat. România.
 • Preţul legumelor a luat-o razna. Speculanţii cumpără de dimineaţa de la ţărani. Parcă nu mai ţi-e aşa milă. Păi hotărîţi-vă… Ţăranii dorm peste noapte sau nu??? mor de frig sau de lipsa banilor?
 • Un pod s-a prăbuşit în Minneapolis
 • Meningita din cauza scăldatului. Cine ştie în ce bălţi fetide s-au scăldat ăia
 • Americanii ne folosesc baza de la Kogălniceanu ca să conducă trupele din zonă.
 • Cresc dobînzile la creditele în euro.
 • Harta energiei verzi – statul plăteşte 50% din investiţiile pentru energie nepoluantă. – cred că ştirea asta s-a strecurat din lipsă de subiecte.
 • Încă trei brăţări recuperate. Din cele 12 brăţări dacice lipsă s-au recuperat 27 şi sunt urmărite încă vreo 5. Cred că acum e o treabă tare: hai să-ţi fac o brăţară, ţi-o cumpără românii la suprapreţ! Ne punem pe făurit brăţări dacice?
 • Taifunul distruge Japonia. Dacă SUA şi Britney Spears nu au reuşit, şi deşi Sistem s-au chinuit să o facă, Japonia încă rezistă. Nu mult, însă – în curînd Japonia va fi contorsionată de un taifun distrugător ce va înghiţi o bucată de pămînt ce rezistă de milioanee de ani taifunelor. Super!

Cum ziceam, ştiri educative. Să ne trăiască. Nici nu e de mirare că avem sinucideri în camere de motel. O fi vrut să se uite la Tv şi cînd a văzut ştirile şi-a luat gîtul singură…


9 Replies to “Buuun, deci ce vedem la Tv?”

 1. Petru

  Vinde-l (TV-ul). Sau, da-l degeaba.

  O sa fie ciudat la inceput, dar te obisnuiesti repede – si ramai cu mult timp liber pe care il poti folosi la chestii utile (gen jucat Eve Online).

  PS: “a, stai linistit, oricum nu ma uit” nu se pune – e periculos tocmai prin faptul ca il ai in preajma si e tentant sa te “uiti la stiri” ca “si-asa mananci”. Te fura, si te trezesti dupa cateva ore.

 2. dorinlazar

  Păi mă uit, au contraire. Mă uit, că la televizor se văd cel mai bine filmele, şi e mai comod să le pun la diviidii pleiăr decît să le pun pe calculator. Pînă cînd ajung la soluţia pe care mi-o sugera odată Raul anume îmi iau un proiector şi îmi arunc pe un perete.

 3. Raul

  Aaaaa… proiector… de ce nu mi-am luat încă?

  FK, am uitat! Trebe să îmi iau. Sau poate să îmi iau un ecran gigant? :))

  Mdea, televizorul e … ce e? Mai există? Era chestia aia unde apăreau oameni într-un tub şi se ucideau reciproc?

 4. Raul

  De ce ești nașpa și pe gratis? țîțîți

  Oh well… “feelingu'” o merita… dar eu tot cred c-o să îmi iau 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.