Cabron – PaRap

Anul trecut, înainte să se pună pe făcut piese de vară, Cabron a făcut o altă piesă mult mai interesantă despre care nu s-a prea vorbit și care nu a făcut prea mult airplay. PaRap îi spune, și în ea, Cabron se pune în pielea celor comentează la adresa rapperilor români, reiterînd reproșurile pe care le au la adresa tuturor artiștilor activi în ultimii ani.

Știm acuzele. “Nu mai fac rap”, “cîntă manele”, “sunt comerciali”. Cum rezumă foarte simplu Cabron: “Nu înțeleg de ce vor să facă banii și chiar nu mi se pare funny să nu cînte ce vor fanii”. Dar nu orice fani, ci doar cei ‘hard core’, care ar admira orice șosetă dislexică dacă nu cîntă ceva care să fie de succes comercial.

Într-un fel, piesa asta se leagă de ceea ce scriam în unele din cele mai citite articole ale mele, cel cu capra lui Guess Who sau cel despre Puya. Atacul la adresa succesului e unul din lucrurile care a ținut rapperii talentați departe de succesul real. O teamă de succes și de comercial, deși lucrurile încep să se așeze. De exemplu aș adăuga în lista de piese care au schimbat felul în care se face hip-hop în România și piesa lui Deliric cu Silent Strike, Ambrozie, pe care am avut-o invitată aici la ‘Cronica Muzicală’. Și aș mai pune și ceva din piesele de anul trecut, cînd Puya, Cabron, Maximilian și alții au avut un succes de public deosebit.

Sunt sigur că după piesa asta o să-mi aud vorbe, că ăsta nu e hip-hop, nu e rap. Din contră, e amîndouă, și, mai mult, e hip-hop și rap de calitate. Cabron arată calități reale la microfon, ritm, flow, iar piesa e foarte bine lucrată și plăcută urechii, și are și mesaj. Sper că vă place.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.