Calculatorul meu vorbește franceză

De ceva vreme încoace calculatorul meu s-a apucat să vorbească franceză. L-or inspira franțuzoaicele, mă gîndesc, dar s-a apucat și el să mă înjure pe limba lui Baudelaire. Bine, nu eram sigur că e limba lui Baudelaire, dar m-am uitat un pic pe wikipedia și am găsit lista de poeți naționali; Franța, ca un făcut, are doi, dar Hugo parcă nu sună atît de bine cît să-l învinuiesc pentru toată limba franceză. Nu că aș avea ceva contra domnului Victor Hugo, au contraire! Doar că Baudelaire are un nume mai plin, parcă te simți vorbitor de franceză cînd îi rostești numele; Hugo are un nume scurt și aproape inutil pentru a descrie frumusețea limbii franceze, nu? Mai că-ți vine să zici că Hugo are un nume foarte englezesc pentru un francez, și să-i faci vînt din literatura ta națională.

Revenind însă la problema mea, de cînd m-am mutat pe un router buclucaș (sau boucloucache?) Musiu L’Internet croix que je parle français. Mais je ne parle pas français, je comprenne français un peu mais… Dafuq did I just write? Oricum, cum ziceam, am dat din greșeală pe un link. Și din aceeași greșeală, m-am înregistrat pe MySpace. Don’t really remember why, era dimineață, după o noapte scurtă și decolorată (și nu albă, cum poate s-ar fi dorit). Așa că de la MySpace am aflat că sunt un garçon din Paris. How cool is that?

Ah, gata, mi-am amintit de ce am ajuns pe pagina de MySpace: ca să ascult niște piese de la Shoty, mișto trupă, v-am mai zis de ea, acum au un reviriment, dacă sunteți din București musai să mergeți la concertele fetelor! 🙂


One Reply to “Calculatorul meu vorbește franceză”

  1. SalvezPC

    Misto cu franceza ta. Atat stiu si eu sa zic ca nu vorbesc pe franceza, dar in rest nimic … ca sa nu zic ca de fapt am invatat limba asta din clasa a 5-a 😀
    Grav, dar macar tu esti cu franceza pe compul tau, dar eu cum am de a face cu cateva conturi din Germania ma strofoc sa deslusesc germana lor cu care deloc nu am cochetat pana acuma. Noroc ca mai stiu care pe unde ar trebui sa gasesc si ei ma cred ca stiu un strop :))

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.