Camerele de evadare sunt o chestie mișto (dar nu în Brașov)

Tot internetul a vuit despre camerele de evadare din București. Principiul e destul de simplu. Ești invitat într-o cameră cu prietenii tăi, și închis acolo. Ai o oră să descoperi enigma camerei și să ieși prin forțe proprii, dacă nu, ești invitat afară din cameră după 60 de minute fix și gata. Poți să mai ceri câteva indicii, iar oamenii de la biroul de control ar trebui să te ajute – ei oricum urmăresc tot ce se întâmplă în cameră prin sistemul CCTV.

Este chiar mișto jocul dacă atmosfera e bine făcută. În weekend am fost în București și am trecut pe la Breakout București unde am avut pentru 56 minute și 9 secunde plăcerea de a intra în camera lui Sherlock, să investighez decesul marelui detectiv. E evident că mi-a făcut plăcere, și nu eram sigur de ce. Acum știu. În primul rând atmosfera, excelent construită, și personalul politicos și serviabil. Genul ăla de serviciu plăcut care te face să zici “da, mai vreau, mai vreau, mai vreau”.

Și am aflat cu plăcere că există și în Brașov camere de evadare. Și am mers acum câteva zile, și recunosc, nu recomand nimănui locul ăsta. Nu o să vorbesc nici despre brandul lor, nici despre unde îi găsiți pentru că nu vreți să-i găsiți. Personalul, un singur om care era incredibil de agitat pe lângă ușă urlându-ne dacă nu cumva vrem ceva indicii și dacă nu cumva am ajuns la “faza aia”.

E momentul ăla în care mi-am amintit de ce zicea Cismaru, că dincolo de București City Limits se duce și calitatea serviciilor. Probabil cea mai enervantă chestie a fost praful și mizeria – comportamentul enervant al gazdei pică pe locul doi. Dar praful, mizeria, niște țoale murdare aruncate în niște saci, aia a fost chestia care ne-a ajutat să ne concentrăm și să rezolvăm enigma. Dar serios, aș fi preferat varianta din București. Doar o chestie. De ce îi ziceți escape room? Sună super-fain în română, camere de evadare.

Sherlock, disperat că a ales să meargă în camera de evadare din Brașov.
Sherlock, atins de remușcări că a ales să meargă în camera de evadare din Brașov. La București era mai mișto!

P.S. Autorul regretă că această postare nu folosește suficient de des cuvântul „insalubru”.


9 Replies to “Camerele de evadare sunt o chestie mișto (dar nu în Brașov)”

  1. Mircea

    m-ai facut curios, asa ca am dat un search pe Goagal si am dat de doua sali.
    in conditiile acestea ar trebui sa nuantezi.
    le-ai vizitat pe amandoua sau doar una din ele?

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.