Candidații înscriși prin fraudă

S-a discutat ieri și despre candidații înscriși prin fraudă. Pe scurt s-au listat oamenii care au obținut mai puține voturi decât lista pe care au depus-o la BEC pentru a fi acceptați în alegeri. FRAUDĂ! Nu, nu chiar. Nu e vorba de fraudă în mod neapărat, ci de două lucruri diferite.

Nimeni nu spune că listele depuse la alegeri constituie garanții că oamenii respectivi votează cu persoana căreia i-au susținut candidatura. Tot ce se spune cu faptul că se dă o semnătură pe listele de susținere e că îi dăm o șansă să ajungă în fața națiunii să spună care e viziunea lui despre președenție. Asta nu înseamnă că odată ajunși în campanie ei nu trebuie să mă convingă că merită votul meu. O semnătură pe lista lor e fix atât: o șansă de a spune ce pot oferi. Dacă mă conving sau nu e alta treabă.

Așa că oamenii care au votat pe cineva doar pentru că au semnat cu ei sunt un pic penibili. Dar în fine. Să ne întoarcem la fraudă. Pot fi suspectați de fraudă? Da. Doar că BEC a considerat valide listele de semnături.

Cum a ajuns să poată candida Mirel, spaima României, omul de 4000 de voturi? E o întrebare interesantă. Cam la fel cum Meleșcanu a avut peste 100.000 de semnături strânse în mai puțin de o săptămână. Prin fraudă, sau printr-o șmecherie politicianistă. Cel mai probabil, PSD-ul, partidul marilor fraude, a strâns semnături și pentru ei, ca să poată fragmenta și aduce în derizoriu orice discuție pe teme politice în România, și să facă impractică orice discuție electorală.

Da, ar merita anchetată treaba asta. Dar nu mai e vreme. În două săptămâni Ponta o să ne mintă că a câștigat, și o să distrugă și minimul de civilizație care s-a strâns în România. Și știți ce ne așteaptă, nu?


2 Replies to “Candidații înscriși prin fraudă”

  1. Tudor Turcu

    Melescanu nu ma mira ca a strâns un număr minim de semnături – multa lume nu analizeaza la rece un candidat, ce sa mai vorbim sa citească macar platforma electorala.. Multi aleg după simpatii, si Melescanu inca lăsa impresia de persoana serioasă, fost ministru de externe etc.. 🙂

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.