Capitalismul se înarmează

Îl urmăream într-o vreme pe ‘Capitalism pe pâine’ – un tip care începuse cu un discurs economic ce îmi plăcea, dar care a devenit de-a lungul timpului din ce în ce mai violent, mai disruptiv, mai panicard. Și în principiu știu despre ce vorbește, sunt niște idei interesante pe alocuri. Doar că pur și simplu a dat prea multe rateuri și am încetat să-l mai citesc. Acum însă fără să vreau am ajuns pe pagina lui, unde anunța prima tabără paramilitară din România. E genul ăla de articol la care ridici o sprînceană pînă peste cap și te întrebi dacă nu cumva e 1 Aprilie.

Cunoaștem retorica: statul vrea să ne ia totul, e așa și pe dincolo. În principiu, aș putea chiar să fiu de acord cu anumite idei pe care le emite, inclusiv cu ideea că statul are un pic cam multă putere și istoric vorbind a abuzat de ea. Dar omul e foarte serios în ceea ce spune:

Bat oamenii si interzic adunarile publice? Invata sa te aperi!

Nu vroiam sa ajungem aici! Pentru ca stiu ce urmeaza si chiar nu vroiam asa ceva pentru tara mea.

Dar au depasit orice limita.

Acum, să înțelegem, și eu sunt revoltat. Dar de bine de rău vorbim de niște chestii care îl fac pe Ilici și pe Năstase să pufnească în rîs. Soluția? Tipul ăsta nu vrea să mai trăiască în această dictatură, așa că a decis că e timpul să acționeze. Ideea lui? O tabără paramilitară de autoapărare cetățenească în care oamenii vor fi organizați în “Grupe de 10 persoane (grupe de asalt)”. Poftim?

De asemenea vorbește despre ‘Brigada Vlad Țepeș’. În caz că vreți să știți ce e această brigadă, veți afla destul de rapid: “Membrii Brigăzii sunt elita poporului român.” Mai mult, ce face ea:

Pedepsește si apără:

  • La manifestațiile Antitaxe, păstrează ordinea si ii protejează pe manifestanți de provocatorii partidelor.
  • Lupta activ împotriva politicienilor, a propagandiștilor colaboraționiști si a organizațiilor lor de tineret (PSD, PNL, PDL, nu contează: toți sunt la fel).
  • După preluarea puterii, comandourile Brigăzii ii vor prinde si ii vor lichida unul cate unul, pe bandiții care vor încerca sa fuga cu averile furate de la români. Si vor fi asigurarea noastră ca Romania va fi pentru totdeauna libera de comunism. Vor ramane arma libertatii.

Mă, doar mie mi se pare dubios? Adică capitalism, capitalism, pe pîine să fie. Eu sunt pentru capitalism, dar asta nu mai are nimic de-a face cu capitalismul.

Chestia asta e foarte foarte greșită. Foarte greșită. Oameni buni, vă treziți din delir?

PS: Nu sunt singurii, sunt tras de mînecă. Prin august mai erau unii care căutau oameni pentru o paramilitară mică, rușinoasă, pe la colț.

PPS: Un clip cu capitalismul pe pîine ridicînd cuțitul (și M Neamțu reacționînd, ceea ce e bine, că se pare că nu sunt singurul care reacționează așa).


7 Replies to “Capitalismul se înarmează”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.