Caracatița defavorizată

Aflu prin contul de twitter al lui Vlad Petreanuun american a prins o caracatiță cu 6 picioare, a omorît-o, și cînd a văzut că bucătarul nu vrea să i-o gătească a gătit-o el. Bine, veți zice, e vorba de un american, ce înțeleg ăia?

Păi poate nu înțeleg ei foarte multe, dar ei știau că dacă au prins o caracatiță, aia se omoară, se gătește și e delicioasă. Dar cumva se sugerează că americanul a mîncat o specie în primejdie, ceva de genul. Dar nu. Cel mult a mîncat o caracatiță handicapată: caracatița, în mod normal, are 8 picioare, nu șase, și asta o face deosebită. Dar știți ce se întîmplă în natură cu animalele handicapate, care au mai puține picioare decît specia lor?

Natura nu e așa de generoasă ca noi. Nu primește nici loc în față, nici parcare separată, nici intrare special amenajată. Natura e o amantă crudă, și omoară astfel de specimene. De-asta sunt atît de rare.

Și o să spuneți iar că nu am suflet și că nu mă gîndesc la biata caracatiță, dar dacă era una cu 8 picioare nimănui nu-i păsa de prînzul americanului. Nu sunt impresionat. Un handicap la un animal îi asigură dispariția, din păcate, și de-asta noi suntem în vîrful lanțului trofic, ca să ne putem permite să nu ne omorîm membrii societății ce nu sunt 100% în formă.

Așa că articolul e cam degeaba. Cum ziceam, nici o șansă ca acea caracatiță să ia loc în primul rînd la teatru. De-asta fetele de la Huffington Post se pot liniști, nu s-a încălcat nici un drept fundamental, nu era nici o specie amenințată cu dispariția.

Dar nu pot să nu mă întreb ce ar fi scris dacă caracatița era gay?


2 Replies to “Caracatița defavorizată”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.