Cătălin Badea-Gheracostea în dialog cu Michael Hăulică: “Da, și?”

Revista Galileo a găzduit în ultimile patru zile un dialog între doi dintre cei mai importanți promotori de SF&F din România. E un dialog care merită urmărit cap-coadă, între doi oameni care înțeleg mai bine ca oricine fenomenul SF&F de la noi.

Prezentarea dialogului-eveniment sună cam așa:

Publicăm astăzi prima parte – dintr-un total de patru – a unui dialog purtat de Michael Haulică cu una dintre figurile proeminente ale exegezei literaturii F&SF de la noi, Cătălin Badea-Gheracostea. Autorul volumelor Alternative critice (Millennium, 2010) şi Aducerea la zi (Millennium, 2012), dar şi al unui scurt excurs în istoria literaturii F&SF din România pentru uzul cititorilor străini, Short (Hi)Story of Romanian Speculative Fiction(MediaTech, 2012), Cătălin Badea-Gheracostea şi-a asumat misiunea ingrată de continuator al regretatului Ion Hobana în ceea ce priveşte organizarea decernării Premiilor Colin. Acestea constituie, de altminteri, subiectul primei părţi a acestui amplu dialog.

Dialogul a fost publicat în patru părți:

  1. Premiile Colin
  2. Eurocon
  3. Romcon
  4. Edituri și reviste românești

Recomand și comentariile ce urmează articolelor 😉

galileo

4 Replies to “Cătălin Badea-Gheracostea în dialog cu Michael Hăulică: “Da, și?””

  1. Citind articolul ăsta, mi-am adus aminte de o emisiune care rula pe TVR 2 și prezentator era Alexandru Mironov. Dacă îmi aduc bine aminte, era drept deschidere pentru seriale SF și țin minte că au avut câteva care mi-au plăcut. Ai cumva idee cum se numea emisiunea? 😀

Comments are closed.