Pe scurt (ianuarie 2019)

Ideile astea nu merită un articol separat, așa că le pun la grămadă:


S-a strigat război civil în Venezuela, și îmi pasă la fel de tare cum îmi pasă de faptul că în Nwanda, dictatorul Mgambe a declarat un război și ură eternă contra paielor de plastic. Aparent e și mâna lui Trump acolo; Trump a închis guvernul american, și-a pus bentiță de Rambo și a început să tragă în mulțimea venezueleană cu un Kalașnikov, înconjurat de trei fotomodele care dansează lasciv în jurul lui.


Războiul contra fake-news continuă. Google anunță că Google News ar putea să se închidă. Pentru cei care nu știu, Google News e principalul promotor al Evenimentului „Simona Halep și-a anunțat retragerea” Zilei și al Ziarului „Pleșu plus clipuri legate de tipa care are orgasm când strănută” Adevărul. După cum bine observă Ovidiu, Google News vine instalat pe telefonul părinților tăi care descoperă astfel de știri quality, laolaltă cu surse de încredere precum fluierașul, comisarul, dcnews, realitatea, etc.


Războiul contra fake-news continuă și mai tare. Whatsapp anunță că pentru a combate fake news, va limita trimiterea de mesaje la 5 oameni (în timp ce ei permit transmiterea fără probleme a pornografiei infantile – dar doar la câte cinci oameni deodată mai nou!)


Euro a crescut cu 10 bani, și deodată oamenii observă măriri de prețuri de 100%. Pentru că, sigur, mărirea Euro cu 10 bani determină în mod automat mărirea prețului a orice cu 100%: o mărire cu 2% din valoarea EURO determină mărirea prețului a orice cu 100%.


Vali se plânge de faptul că mor românii de gripă, deși există vaccine. Îl înțeleg, dar românii nu se vaccinează contra gripei de antivaxeri ce sunt, ci pentru că gripa e o chestiune mult prea comună, repetabilă, și care face mult prea puține victime. În realitate, habar nu avem dacă e cazul să ne vaccinăm sau nu contra gripei – dacă e mai sănătos să căpătăm imunitate naturală trecând printr-o gripă sau nu. Nu există o campanie coerentă de informare pe tema gripei și, din păcate, nu poți atinge pe nimeni cu articole prin care îi tragi pe oameni de mânecă reproșându-le că nu se vaccinează.

Da, ar fi bună o campanie de informare care să explice cine sunt categoriile vulnerabile, și care sunt efectele vaccinării. Cunoscând oameni care erau obligați profesional să fie vaccinați, și care sufereau câteva zile după de simptomele gripei, pot spune că sunt multe lucruri de discutat aici. Nu e o discuție pe care doresc să o încep, totuși.

Doar țin să reamintesc că 29 de morți în 23 de zile nu e enorm, că atâția mor în mai puțin de o săptămână pe străzile României și nu avem o panică morală legată de mașini. Ca să nu mai vorbim despre alcoolism. Real, o gripă nu ne sperie, nici măcar când ne uităm pe lista de victime.


Ar mai fi câteva, dar le las pentru o postare ulterioară.