Ce ne spun 3 milioane de semnături?

În smintirea lor, românii educați care comunică pe interneți s-au lovit de problema celor 3 milioane de semnături și nu au știut cum să reacționeze. Câteva persoane au mintea rătăcită, gen Liana Stanciu, pusă acolo de bobor să îl reprezinte, sau Olivia Steer, care crede că apocalipsa gay îi va lovi soțul și nu va mai dori să copuleze cu dânsa, ducând la exterminarea întregii Românii. Mă miră că Olivia Steer nu e ferm convinsă că vaccinurile sunt cele care au pornit această apocalipsă gay, pentru că, nu-i așa, ea corespunde cu vaccinările în masă! Dar să nu ne concentrăm pe oamenii pe care îi știm că au un puternic deficit intelectual, și să revenim la cele trei milioane de semnături.

Ați crede, în primă instanță, că cel puțin 3 milioane de români sunt puternic interesați de ceea ce fac în pat Gheorghe și Vasile. Nicidecum. Probabil jumătate au semnat fără să știe ce semnează, și dacă îi întrebi ce au cu Gherghina și Vasilica ce se iubesc, muncesc, plătesc taxe ca să îi țină pe ei pe ajutor social, o să afli că nu au nimic, doar că cineva le-a băgat în cap ideea că trebuie să punem în Constituție cum se folosesc organele sexuale și dacă cei care le folosesc altfel decât la Constituție au voie să folosească termenul de “căsătorie” pentru relația lor.

Și acel cineva e Biserica, la capul căreia îi avem pe singurii politicieni adevărați ai României. Pentru că, dacă nu v-ați prins, Biserica a făcut treaba asta într-un an electoral. Biserica le-a demonstrat politicienilor români că e singura forță din România capabilă să schimbe Constituția, așa că e timpul să se gândească la iertarea păcatelor și la viața de apoi. Sau, alternativ, la donații considerabile și concesii importante.

Liana Stanciu e o unealtă, probabil și-a primit mulțumiri și-a fost aruncată la lei, în piața publică, pentru că aia se întâmplă atunci când faci servicii gratuite unei entități politice inteligente. Fetele și băieții de pe Internet sunt revoltați că 3 milioane de români sunt proști (nu sunt proști, oameni buni, doar manipulabili, cam ca voi), doar că cifra aia e la derută. Dacă e ceva, e o demonstrație că oamenii cu Internet sunt degeaba, ceea ce facem și scriem noi aici e degeaba, lumea tot nu pricepe. Că adevărata forță politică din România e Biserica Ortodoxă Română.

Comunitatea online e puternic osificată, puternic izolată și neinteligentă, din păcate. Uitați-vă la toate articolele pe tema asta și o să vedeți că în afară de vreo doi-trei chibiți și ceva oameni cu spume la gură toată lumea e de acord – treaba asta e o sminteală. Doar că toți oamenii ăștia sunt un grup mic, foarte compact – dă impresia că sunt mulți, dar, exact așa cum spuneam acum multă vreme, publicul de Internet e foarte mic, maximum 6 cifre, vreo două-trei sute de mii. Da, sigur, are cea mai înaltă pregătire, și are rata ei de eșecuri, dar tot degeaba – oamenii cu Internet s-au închis pe Facebook și habar nu au ce se întâmplă în jurul lor, ducând la o deconectare completă de realitate.

Iar realitatea e că lucrurile se fac cu răbdare și perseverență, că ceea ce discută băieții de oraș în cafenele nu ajunge la popor, și până la urmă, dacă se enervează poporul ăsta are capacitatea să răstoarne orice idee luminată le-ar veni băieților de la oraș. Mai ales că și ei sunt proști, și discută despre cum să facă lucrurile mai echitabil, ăia care au succes să plătească mai multe ajutoare sociale șamd. Niște socialiști fraieri, ce să le faci?

Până la urmă, o singură concluzie. Biserica e cea mai mare forță politică din România, și problema cu semnăturile nu e foarte importantă. Iar băieții cu internet încă habar nu au cu ce se mănâncă politica.

PS: Ce mă miră e că românii nu văd legătura între cele 3 milioane de semnături și britanicii care vor Brexit din cauza românilor. Că ce e important aici e influența și forța politică, nimic mai mult.

Ceva personaj din The 100. Cam câți au rămas să vorbească pe Internet
Ceva personaj din The 100. Cam câți au rămas să vorbească pe Internet

One Reply to “Ce ne spun 3 milioane de semnături?”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.