Ce nu-mi place la video-mapping pe fațade

Video mapping la fațade este ultimul trend în materie de lansări de telefoane mobile și de gadget-uri. Ideea e foarte faină: se ia o fațadă, și folosind jocuri de lumini se simulează deconstrucția fațadei și apoi se simuleaza diverse evenimente pe fațada deconstruită. Problema? Implementarea.


Sigur, se pune foarte mult efort, și e de apreciat. Dar ‘the devil is in the detail’ – iar detaliul pe care toată lumea pare că-l uită (sau nu) sunt ferestrele. Cît timp e lumină pe ferestre, ele vor fi vizibile. Ceea ce înseamnă ca s-a terminat cu efecte dinamice pe ferestre – arată mereu urît.
Chiar dacă vorbim despre video mapping pe clădiri în România

sau despre video-mapping la nivel înalt, precum show-ul făcut de LG la lansarea lui Optimus în Berlin

ferestrele sunt aspectul cel mai deranjant, cu care nu pot să mă împac deloc.
Nu am nici o soluție pentru treaba asta – decît că poate ar trebui să se facă proiecțiile astea pe ziduri fără profile sau să se aplice straturi anti-reflectorizante pe geamuri înainte de proiecție. Sau măcar să se asigure că toate luminile sunt stinse – din punctul ăsta de vedere show-ul Orange a fost mai bun decît al celor de la LG. Pe mine m-ar deranja ca atîta muncă să fie făcută praf de faptul că cineva a lăsat lumina aprinsă.

Un alt lucru care mă deranjează e abuzul. De ceva vreme încoace deconstrucția de fațade pare singurul lucru pe care știu să-l facă operatorii de mobile. Nu veniți și voi cu ceva original? Începe să devină foarte foarte plictisitor. Deja nu mai e nimic spectaculos. Știu că e greu să găsești ceva original. Doar că asta deja nu mai e 🙁

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.