Ce nu s-a anunțat la marele eveniment Apple

Două lucruri nu s-au anunțat la marele eveniment Apple – dar cred că e natural, pentru că evenimentul Apple e pentru chestii mai puțin tehnice.

Primul este implicarea Apple în proiectul Web Assembly, cel care vrea să arunce la gunoi lipsa de performanță din JavaScript și să standardizeze modul în care se fac extensii pe web. Ca și jucător important pe piața web-ului mobil, Apple ar putea avea un cuvânt important de zis. În fond, Steve Jobs a fost cel care a anunțat că se bazează 100% pe HTML5, nu pe Flash, pecetluind soarta uneia din cele mai mari surse de mizerii de pe web.

Al doilea e implicarea Apple în consorțiul Alliance for Open Media. Consorțiul ăsta din care mai fac parte Microsoft, Google, Amazon sau Netflix se străduie să găsească o soluție multi-media care să nu fie încărcată de patente software. Scopul e crearea unui concurent pentru H265/HEVC, soluția video care e mai costisitoare ca MPEG4 – H264/AVC. Pentru cei care nu știu, e imposibil să faci un player comercial în ziua de azi fără să trebuiască să plătești o groază de bani către MPEG LA. Apple s-a alăturat în mod natural acestui efort.

Oh, stai. În ceea ce privește Web Assembly, Apple au zis că “așteaptă să vadă ce iese”, iar din consorțiul Alliance for Open Media Apple este fix marele jucător de pe piață care lipsește. De ce? Ar fi facil să vă spun că Apple sunt doar niște lipitori care lucrează pe munca altora urlând că ei au inventat chestii existente cu trei ani înainte.

Joel Watson
©2012 Joel Watson

5 Replies to “Ce nu s-a anunțat la marele eveniment Apple”

 1. Z3Ro

  Trebuie sa citesti ce zice subiectivu` de epãl tivi…pfff e minunat :D, eu am inceput sa rad pe la paragraful cu joacele si nu m-am mai putut concentra

 2. Alex Mihăileanu

  Yeah, cu amendamentul că Apple are o maşinărie de marketing mult mai bună decît Microsoft, care Microsoft are teribila baftă de a avea o imagine naşpa creată tocmai de ăia pe care i-a durut la başcă de securitatea şi stabilitatea sistemelor lor. D-aia, pe frontul ăsta, cîşrigă Apple. C-au avut mai multă grijă şi-un PR mai bun. Just wait and see. N-am zis că e minunat, ci că abordează mai bine un segment pe care nimeni n-a avut nici o strategie, şi o să se vadă în rezultatele financiare. Şi cînd se vor anunţa cifrele, iar o să vedem plîngăreţi că Apple e doar marketing, nişte idioţi, hatăreală, că atîta ne duce mintea, deşi produsul nu e genial, dar e perfect funcţional. La fel ca toate celelalte. Îşi face treaba fără să-ţi scoată peri albi. Aşa, “nerevoluţionar” şi “copiat.”

 3. Jordan

  @Alex Mihaileanu – da, si masinaria de marketing chiar afecteaza CALITATEA PRODUSULUI. Cu alte cuvinte, daca ai un bou si-l vinzi drept cal de curse, toti cei care-l cumpara drept cal de curse au dreptate cand sustin ca e cal de curse.

  In alta ordine de idei, parca stabilisem de mult ca aia cu ‘sunt multi care cumpara produsele’ fie e argumentul supreme intotdeauna, si atunci Windows shits on IOS, Linux si whatever si Guta, Salam si alte alimente ruleaza fin, fie nu e argumentul suprem niciodata.

  In fine, nu e nimic rau sa faci produse bune care rafineaza ce e pe piata, dar de ce mama naibii trebuie sa marketezi totul drept revolutionar cand nu e niciodata revolutionar? Uite aici sloganele Apple de-a lungul timpului:
  http://www.phonearena.com/news/The-evolution-of-Apples-iPhone-slogans-from-2007-to-2014_id63591

  Personal, ala cu ‘this changes everything. again’ mi se pare trolling de inalta clasa, dar trolling.

 4. Z3Ro

  @Alex, perfect de-acord cu tine, in afara de “s-ar putea ca Apple să facă un push puternic pe o regândire a modurilor de dezvoltare a jocurilor şi să le aducă, totuşi, şi pe astea cunoscute, de desktop sau console, pe Apple TV”, astia nu se deranjeaza sa faca jocuri pentru mac.

 5. Blue

  @Alex: “Produsul nu e genial, dar perfect funcţional”. E clar că e funcţional, atâta timp cât rulează doar pe hardware dedicat, deci nu tu probleme de compatibilitate cu oare’ş’ce plăci video, sunet, etc. Cu o echipă mică de dezvolare, oare unde ajung veniturile încasate ?

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.