Ce nu s-a spus despre Steaua – Manchester City

Am stat azi să citesc mai toate recenziile decente de la meciul Steaua – Manchester City de pe 16 august 2016. Sunt câteva lucruri pe care nu le-a spus însă nimeni, și pe care îmi doresc să le știe, totuși, lumea. 

Da, au fost cinci goluri. Dar motivul pentru care au fost cinci goluri este că în loc să se blocheze în apărare Steaua a încercat să atace cu fiecare ocazie. Putea să se blocheze în poartă, și să joace acel joc sinistru, plictisitor, pe care îl practică naționala. Cinci goluri într-un meci cu o echipă cu două clase peste noi spune că ai noștri au încercat să atace, și, pe alocuri, nu au făcut-o rău.

Al doilea lucru este că fanii Stelei nu au înjurat toți. Au fost oameni care au aplaudat efortul și au rămas fani – aceiași care se uită meci de meci, aceiași pe care îi auzi după fiecare victorie dar și după înfrângeri zicând ceva.

Al treilea lucru vi-l spun din postura unui fan al unei echipe care a pierdut tot ce s-a putut anul trecut: echipa de hochei Corona Brașov. Sunt înfrângeri care te dor, care, pe tine ca fan, te ating direct. Dar sunt înfrângeri în care îi vezi pe jucătorii echipei favorite că, deși depășiți de situație, se bat pentru fiecare pasă, la fiecare șut la poartă, la fiecare atac advers. Și atunci chiar dacă e înfrângere parcă nu e chiar așa de rău, că vezi acolo că se construiește ceva, că oamenii își dau interesul față de cei din tribune sau cei din fața televizorului. Cred eu că ieri a fost o astfel de înfrângere.

Ah, și am postat, dar mai adaug un lucru: comentatorii au tot dat-o înainte cu valoarea în € sau dolari a echipelor. Nu așa se măsoară valoarea, ci pe teren, individual. Steaua nu ar putea să cumpere oameni la prețuri de genul ăla pentru că nu are 10 milioane de fani în China. Doar zic.

Nicusor Stanciu (C), de la Steaua Bucuresti, urmareste un balon in timpul meciului de fotbal contra echipei Manchester City, din play-off-ul UEFA Champions League, disputat pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, marti, 16 august 2016. DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO
Nicusor Stanciu (C), de la Steaua Bucuresti, urmareste un balon in timpul meciului de fotbal contra echipei Manchester City, din play-off-ul UEFA Champions League, disputat pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, marti, 16 august 2016. DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO

6 Replies to “Ce nu s-a spus despre Steaua – Manchester City”

 1. krossfire

  “Ah, și am postat, dar mai adaug un lucru: comentatorii au tot dat-o înainte cu valoarea în € sau dolari a echipelor. Nu așa se măsoară valoarea” – Ba da, in general, fix asa se masoara valoarea. Din pacate, in cazul sporturilor, jucatorii au ajuns un fel de actiuni la bursa, adica niste titluri supraevaluate din care cineva urmareste profitul, fara a mai verifica daca ele coincid cu produsul.

 2. Dorin Lazăr

  Păi asta zic. O echipă precum Islanda, nu foarte valoroasă pe hârtie, a făcut minuni la campionatul recent. 🙂 Iar Portugalia a câștigat cu cel mai valoros jucător din lume „in absentia”

 3. Andrei

  CFR deţine recordul de puncte obţinute în grupele ch. l. pe sezon. CE valoare avea CFR în 2012? erau cred că alte 200 de cluburi peste ei, dar a bătut Manchester United pe Old Trafford, cel mai valoros club din lume. A pierdut Steaua cu 5-0 din cauza antrenorului, nu din alte cauze, e prea slab dotat la mansardă, un Protasov, un Olăroiu, Zenga, ăştia ştiau pregăti o tactică, un om strâmb acceptă să fie marioneta cuiva numai să aibă un post important şi el.

 4. Jordan

  CFR in 2012 era trei clase peste Steaua din 2016. Nu uita, a pierdut greu cu ManU acasa, cu 2-1, cand Rooney si Van Persie erau jucatori de top10 in lume.

 5. Andrei

  tot cam valoarea Stelei o avea, au gestionat mai bine jucatorii si transferurile. Steaua avea toate conditiile sa creasca. Nu au putut sa sparga recordul ala.

 6. Alexandru Hertug

  Era de asteptat ca Mancester City sa castige meciul contra Stelei din preliminariile ligii campionilor 2016 jucat pe Etihad Stadium. Golul lui Fabian Delph a venit ca o surpriza placuta pentru fanii lui Manchester City. O pierdere nu ajuta cu nimic echipa noastra care va continua de acum in Uefa Europa League. Sunt sigur ca Laurențiu Reghecampf va trebui sa schimbe strategia de joc pentru urmatoarele meciuri din Europa League.

Comentariul tău

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.