Ce panică se poartă în vara-toamna 2013?

mosquitoSezonul vară-toamnă se apropie vertiginos. Oare anul acesta ce panică se va purta? Anul trecut am avut sfîrșitul lumii de vreo trei ori, căpușele și campionatul european. În toamna-iarna asta am avut aflatoxina și alte asemenea. În alți ani am avut gripă aviară, porcină, Y2K sau Băsescu. Oare anul acesta ce panică se mai poartă?

Desigur, nu vom ști încă de acum, chiar dacă am dat peste un potențial foarte bun: umblă zvonul pe internet că anul ăsta panica ar fi țînțarii africani, citez: “mari, cu dungi, ceva mai leneși și nu bîzîie”, care ar purta “nu-știu-ce” boală africană. Panica asta are toate ingredientele pentru a deveni ceva serios: are ceva exotic (africani), ceva care să te sperie, bine identificat (“mari, cu dungi”), și acel ceva care să te panicheze, mai exact acel ceva despre care nu știe nimeni nimic: “nu-știu-ce boală africană”.

Desigur, pentru o panică serioasă e nevoie de presă. Presa care cu profesionalismul ei provoacă mai multe victime decît orice gripă porcină sau căpușe, și anul acesta va fi chemată la arme, încercată de eterna întrebare: “cu ce să-i mai speriem pe ăștia bă?”

“Hai bă să le zicem aia cu țînțaru’ african”.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.