Ce se mai întîmplă?

Nu am comentat foarte mult zilele astea. Probabil dacă aş fi făcut-o ar fi fost o notiţă aruncată în vînt – prea puţin timp şi nici nu realizez cu ce îl umplu, de bună seamă că mi-l gestionez rău… sau muncesc prea mult.

Cert e că weekend-ul ăsta am avut un pic de timp pentru mine şi pentru viaţa mea privată… Uităm prea uşor care sunt lucrurile care contează cu adevărat, este bine însă că reuşim să recuperăm… Chiar dacă prea pe fugă, dar lucrurile acestea se vor schimba… promit ;))

Acum, să ne întoarcem la ce se întîmplă… Am descoperit un nou motiv de scîrbă: singurii care îmi mai dădeau impresia că ar putea să stabilizeze România s-au luat la ceartă – bine, că certurile au fost mai îndelungate asta e o altă problemă. Din păcate am văzut un spectacol grotesc, stupid şi care ne trimite aproape urgent la groapă.

Există două tabere – orbii şi nevăzătorii. Cele două tabere se acuză de faptul că nu văd, dar ambele sunt la fel de chioare, şi orice dement care ţine vreuna din părţi nu face decît să se scufunde în mocirlă. Milena are un post în care explică cine şi de ce a (sau nu a) încălcat Constituţia. Este clar că Băsescu a fost demis în mod abuziv. Îmi este clar că nu este primul abuz al legiuitorilor.

Pe de cealaltă parte, Băsescu a încetat să mai fie reprezentativ. Prin continua săpare a guvernului, prin acuzaţiile aruncate manipulativ în stînga şi în dreapta, cu subînţelesuri date cu toporul prin care arunca acuze fără dovezi, Băsescu s-a dezavuat de discursul preşedintelui tuturor românilor. Poate doar preşedintele de facto al Partidului Democrat.

Există tabere care susţin că Băsescu a descoperit adevăruri despre cei din jurul lui, şi nu a putut să vorbească. Dar a putut să vorbească. A avut trei ani să vorbească. Ce a ales să zică? România este ţară de hoţi, spre exemplu… Acesta e preşedintele României. Aş vrea să fiu o persoană metodică pentru a strînge într-un dosar toate gafele Băsesciene, e clar însă că nu sunt nici persoana, nici nu îşi mai are rostul o asemenea antrepriză.

Sunt oameni care au dreptate cînd spun: “parlamentarii care au votat pentru demiterea lui Băsescu nu ne reprezintă”. Ba da, ne reprezintă, şi ne reprezintă în aceeaşi măsură în care ne reprezintă şi Băsescu. Se susţine că nu, că de fapt Băsescu e ales uninominal, iar ceilalţi pe liste. Nu, dragii mei, Băsescu a fost ales prin ELIMINARE. Băsescu era cel mai mic rău, cel mai aparent inofensiv prezidenţiabil.

În schimb, iată-l acum incitînd la  un mic război civil. ‘întorcîndu-se la popor’. Cam tîrziu, domnule Băsescu! Dacă aveaţi conştiinţa curată de ce nu i-aţi demascat pe toţi hoţii? de ce aţi acceptat hoţiile de sub ochii dumneavoastră?

Altfel, Băsescu îmi pare simpatic. Şi dacă e vorba să fie alegeri o să îl aleg, probabil, tot pe el. Ca şi data trecută, prin eliminare…

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.