Ce urmează în 2016

Dacă tot am redeschis blogul, măcar să vă și zic ce urmează pentru blog în 2016.

Nu am de gând să scriu foarte mult. Am ales intenționat să ocolesc subiectele populare – e tentant, de exemplu, să scriu despre ce părere are Mădălina Ghenea despre Ceaușescu și de ce a intrat în vrie lumea când ea a declarat o prostie, dar asta a fost în 2015 – credeți că în martie 2016 își va mai aminti cineva? Exact. Nici eu nu cred că-și va mai aminti. Așa că nu e niciun motiv să ne batem capul.

Așadar o să încerc să evit lucrurile cu termen scurt de expirare. Și nu are niciun sens să anticipez ce se va întâmpla în 2016, că nu știu – dacă lucrurile vor merge cum îmi doresc eu 2016 va fi un an de vis, dar nu mai sunt copil să planific impredictibilul. Dar sunt câteva idei pe care pot să le zic, că nu mă doare capul și poate sunteți și voi de acord cu mine.

Anul viitor am de gând să citesc mai mult. Nu doar să citesc mai mult, dar și să scriu mai mult despre lucrurile pe care le voi citi. De-asta o să fie mai multe review-uri de carte, dar și de jocuri, de filme, recomandări de software și așa mai departe. Sunt lucruri mai puțin perisabile, cred eu. Dar nu vreau să fac din asta obiectul blogului meu.

Începusem anul trecut o serie de articole despre IT, cum e văzut din afară și cum e văzut dinăuntru. Lucruri pe care nu toată lumea le înțelege, mai ales că IT-ul e acum una din cele mai profitabile și lucrative industrii din România. Oamenii încep să se teamă de bula Silicon Valley-ului de Cluj și anul viitor va fi interesant. Cresc bulele din zona IT, și sunt lucruri mișto de discutat.

Vreau, așadar, să duc blogul meu în zona comentariului cultural, social și tehnic mai mult decât politic. Din păcate politica expiră mai repede ca bâlbele Mădălinei Ghenea, și când pun lucrurile cap la cap îmi dau seama că foarte mulți din trolii care m-au făcut să renunț la a mai scrie pe blog sunt atrași ca muștele de ceva ce nu înțeleg. Ori anul care vine e an electoral, iar băieții cu înjurăturile și amenințările pe net vor fi plătiți pentru asta… așa că ce sens are să le dau eu o platformă? Evident, nu are nicio noimă. Așa că nu mă voi băga – nu pentru că nu îmi fierbe oala pe-acolo ci pentru că nu acesta e modul cel mai inteligent de a ataca problema. Blogul meu va fi, așadar, despre altceva.

Una din chestiile importante pentru mine pe 2016 e că sunt din ce în ce mai nemulțumit de WordPress. Sunt pe WordPress din mai 2006, după ce blog.com a dat chix iar jurnalul din Deviant Art nu mai era destul. În cei aproape 10 ani de WordPress lucrul cu el a fost nesatisfăcător de la un cap la celălalt. Ce e mai important: știu că pot mai bine de-atât. Așa că 2016 va fi anul când voi abandona platforma wordpress pentru altceva, ceva făcut de mine.

Și apropos – dacă vă place blogul ăsta și vreți să mă sprijiniți, există varianta foarte simplă în care vă folosiți de informația pe care am pus-o în meniul lateral. Pe voi nu vă costă nimic – și dacă oricum vreți să cumpărați ceva, și vreți și să sprijiniți acest blog… de ce nu? 🙂

Cam asta se va întâmpla din punctul de vedere al blogului. Pe plan personal însă vor fi alte lucruri – nu are sens să le enumăr pentru că sunt pe plan personal și nu e treaba blogului ăsta. Dar eu zic că sună bine viitorul. Și Doamne-ajută să mă țin departe de comentariul politic.

blog


11 Replies to “Ce urmează în 2016”

 1. Cristian

  Ruby este necesar doar pe mașina unde „compilezi” blogul, pe sever tu uploadezi doar rezultatul compilării, adică doar fișiere html, js și css – conținut static.

  O să ai nevoie de o platformă de comentarii gen Disqus sau IntenseDebate.

 2. Vlad

  Let it never be said that programming is dead
  ‘Cause there’s so little else occupying my head
  There is nothing I need except the function to breathe
  But I’m not really fussed, doesn’t matter to me

  Ruby, Ruby, Ruby, Ruby
  Aha-aha-aaa
  Do ya, do ya, do ya, do ya
  Aha-aha-aaa
  Know what ya doing, doing to me?
  Aha-aha-aaa
  Ruby, Ruby, Ruby, Ruby
  Aha-aha-aaa

  (with apologies to the Kaiser Chefs)

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.