Cei patru de J (telenovela noastră zilnică)

Aşteptam cu nerăbdare să-şi dea demisia Gică Hagi de la Steaua (http://evz.ro/article.php?artid=323575 (broken link))… Nu pentru că echipa (al cărei fan sunt) joacă din ce în ce mai prost în ultima vreme – era de aşteptat să se întîmple asta. Nu pentru că urăsc să văd pe teren antrenori cu fes de pensionar şi cu trening foiţă. Ci dintr-un motiv mult mai simplu:

Iubesc umorul involuntar generat de prostie dar nu am vreme să mă uit la talk-show-uri politice. Cele sportive sunt mai uşor de găsit – au canale dedicate şi oameni de calitate cît cuprinde – şi au în plus un aer special ce le face aproape benigne.

Să luăm de exemplu primii doi J. De la JiJi, evident, figură autocratică, patriarhală, cu vociferări de mahala ce vrea să îl acopere măcar sonor pe ‘cel mai prost din curtea şcolii’. Dacă Traian a prins un pic de ştaif, un pic de poleială cu care se mai poate purta prin oraş, JiJi are încă izul acela de beţiv sonor din cîrciuma din sat, care aruncă cu bani în stînga şi dreapta. Bătrînii îl recunosc, şi-şi zic: “Lasă-l pe prost să vorbească”.

Dar România nu are bătrîni, iar beţivul sonor preia microfonul. E de-a dreptul amuzant să-l auzi cu Dumnezeu în gură (că în suflet n-are loc, tre’ să iasă şi să se exprime). E de asemenea amuzant să-l auzi sfătos cum argumentează echilibrat: “Ce, la banii mei? Vă cumpăr pe toți!”. Noroc că suntem mai ieftini ca Rădoi, că altfel nu-și permitea decît vreo 2-3 sute ca noi.

Revenind la evenimentul recent, selectez numai un fragment elocvent: “Mi-am pus toate calitatile psihologice, filosofice, ca sa fac din Hagi un mare antrenor, cum a fost si ca jucator”. Calitățile filosofice 🙂 Da? Filosofice.

Între timp, de cînd am scris toate astea, s-a scos pe ejobs postul de antrenor la Steaua. Şi a aplicat lumea în prostie.

Post-eveniment mă întreb: cît de fraier a fost Jică HaJ să vină la Steaua? Şi mai ales, cît de fraier poate fi următorul care vine la Steaua?

Măcar acum există concurenţă la locul de ‘cel mai prost din curtea şcolii’. Telenovela noastră continuă.

PS: Editat în trecut, pasat către voi în prezent, de citit în viitor.


6 Replies to “Cei patru de J (telenovela noastră zilnică)”

 1. Oana

  Echipa noastra, Dorin. Vai mama lor. Pai cum sa mai fie oamenii aia lucizi pe teren.
  Dar tu cand publici, publici pentru o luna intreaga, nu? Ca apoi sa dispari fara veste.

 2. ele

  Dorine nu stiu ce mai scrii tu in rest dar textele astea ‘mondene’ mie mi se par savuroase :)) Esti rau. Sa nu te schimbi! 😉

 3. dorinlazar

  Oana, normal – îmi place să-mi las gîndurile un pic să fermenteze. Eu unul nu-s mulţumit cu ce a ieşit, dar cînd fanii mei sunt mulţumiţi eu ce pot să spun altceva decît că sunt fericit? 😛 (Mulțam ele)

 4. Paul

  Lasa comunicarea virtuala, daca tot propovaduiesti era cyperpunkului (which just might be the next best thing to extinction). iesi din birou. umbla. slabeste. fa-ti familie. fa-ti de lucru. fa-ti de cap. get a life. i want to see you alive and kicking. ce zici? pun la bataie partide de pescuit, muntzomanie, baschet … oricum iese, stay sane 🙂

 5. dorinlazar

  Şi să te las pe tine, Paule, să-mi iei locul de muncă? 😛 Nici gînd. Dacă vrei să-ţi zic de ce ‘ieşi din birou, umblă, slăbeşte’ nu e o opţiune reală, o să o fac 🙂
  Dar s-ar putea să nu pricepi argumentele.

 6. Raul

  Fotbal? Club? Antrenor? Ce-s astea?… o gasca de raufacatori ce imi ameninta existenta seni(l/n)a altfel?

  Zau asa… daca ar face si savantii cata mana face Gică, Jijică sau Hagică… ce s-ar alege de lumea asta… ma intreb.

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.