Chanmina în 2023

Uneori te impresionează o cântăreață și vrei să vorbești despre ea, deși n-ai foarte de zis că n-ai ce. Doar că-ți plac piesele și atitudinea ei. Așa că o să las cel mai bine să las piesele să vorbească, nu înainte să-i fac o introducere. Chanmina e născută în Coreea, dar când avea trei ani familia ei s-a mutat în mai multe locuri în Coreea, Japonia și SUA. La început plănuia să-și înceapă cariera în rap în Coreea, dar prietena ei bună din liceu a convins-o să încerce să cânte în Japonia (și acum aveți motivul pentru care nu e în selecția #kpopgirls pe 2023).

Death anniversary

Dacă e ceva ce-mi place la ce face Chanmina este flerul pentru dramatic. Death anniversary are și un videoclip pe măsura piesei. Nu dau spoilere, dați voi play. La mine piesa asta stă într-un tab de vreo trei luni de când am auzit-o, și-i mai dau play din când în când.

I’m not ok

Întotdeauna am apreciat o piesă sinceră și venită din simțirea artiștilor; și piesa asta lovește tare de tot.

Există, desigur, și varianta de studio.

B-List

Casual self-boasting.

Biscuit

O piesă simplă, conceptual e „o fată cu o chitară” (deși evident piesa e un pic mai mult de-atât).

Bijin (live)

Poate chestia care m-a făcut să fac această postare să rămână acolo pentru posteritate e această înregistrare din concert cu Chanmina în concert. Despre Bijin v-am povestit anul trecut - e o piesă despre cum autoarea se luptă cu cei care o descurajează pentru că nu corespunde fizic. E o piesă foarte personală pe care Chanmina o face și mai personală de atât: se demachiază pe scenă, în ton cu mesajul piesei. Momentul ăsta ar fi fost probabil unul din cele mai șocante momente din show-business dacă l-ar fi făcut cineva ca, nu știu, Taylor Swift, să zicem. Așa, mi s-a părut păcat să nu rămână notat și aici.

Killing Verse medley

Killing Verse e o rubrică de live-uri ale artiștilor din Coreea, un outlet cu o oarecare reputație.

Chanmina - Death anniversary

Chanmina - Death anniversary