Cât să te chinui să furi niște alegeri?

Nu mai departe de ieri vorbeam de faptul că ar merita deschisă un dialog cu PSD-ul. Am zis, ok, poate oamenii ăștia se chinuie foarte tare și-și mobilizează electorii, ei se duc și din entuziasm încep să voteze pe liste, mai face câte-un primar la sat câte-un matrapazlâc, nu mi se par chestii neobișnuite. În fond, și Obama, ‘liderul lumii libere’, se tot joacă la butoanele cu ‘cine are drept de vot’ în speranța de a câștiga alegerile. Da, o să existe abuzuri întotdeauna, și trebuie să fim pregătiți moral pentru abuzuri. De ambele părți ale ‘disputei politice’.

Însă Ponta vrea neapărat să demonstreze că PSD-ul nu e niciun pas mai departe de “mașina lor de furat voturi a funcționat mai bine”. La Satu Mare, se pare, oamenii nu s-au ‘mobilizat’ suficient; iar înregistrările obținute de cei de la Gândul sunt penale de-a dreptul. Prima întrebare e, desigur, de ce mai e tipul ăla în libertate? Dar e mai puțin important, ce mi se pare mai important (și o să îmi spuneți că sunt naiv) e cât de mare poate fi nesimțirea celor din partide? Ei nu văd câtă furie stârnesc în jurul lor? Nu-și dau seama că e o problemă de timp până cineva va porni o mișcare extremă în România, mult mai violentă decât chestiile cu care suntem obișnuiți?

Dar primii la violență sunt chiar ei. Dacă vreți să auziți un primar PSD cum amenință cu “eliminarea” și cu “dat foc ca la șobolani, puteți să o faceți dând play la clipul de mai jos (via).

Sub umbra abuzurilor cresc mișcările extremiste, iar în publicul român nu mai există nici un pic de compasiune pentru politicieni. Politicienii nu își dau seama pe ce eșafod se ridică ei de unii singuri? Nu-și dau seama că la un moment dat oamenii o să fie sătui să fie furați, amenințați, terorizați, și o să se revolte?

Și tot mai cred în dialog. Dar pare propunerea unui smintit, să pornești un dialog cu niște oameni care readuc un sistem feudal în România. Dar cred în dialog, chiar dacă sunt furios când văd astfel de mizerii. Cu hoții de buzunare nu stai de vorbă: cum ajungi însă să votezi niște oameni pentru care furtul și intimidarea sunt de bază, singurele moduri de a avansa în societate?

Nu sunteți sătui de furt? De ce-i votați tot pe hoții ăștia? De ce îi votați pe criminalii ăștia? Ei nu au cum să știe pe ce puneți voi ștampila. Votați ca într-o țară pe care v-o doriți, nu votați ca în țara în care sunteți. De ce să votezi mai multă sărăcie, mai multă frică? De ce?

Ah, să nu o întoarceți cu “Băsescu”. M-am săturat să tot aud ‘Băsescu’, la fiecare furt pe care vi-l face în față. E o argumentație copilărească și, poate ați uitat, Băsescu nu candidează la alegerile astea.

harta-votului


2 Replies to “Cât să te chinui să furi niște alegeri?”

Comments are closed.

Sprijină dorinlazar.ro

GDPR

Uniunea Europeană vrea să vă informez că nu vă folosesc datele personale pentru nimic. Și o fac aici.